
Lammemørbrad med stegte kartofler og timiansauce
Utrolig lækker og overraskende nem at lave
Ingredients
- Stegte kartofler
- 400 g Små tyndskallede kartofler Asparges kartofler er velegnet uden for sæson
- Olivenolie
- Salt eller græsk kartoffelblanding
- Lammemørbrad og sauce
- 1 stk Rødløg
- 2 skiver Bacon
- 2 spsk Smør
- 2½ dl Fløde
- 1 spsk Hønse ell. lammebouillon Koncentreret
- 2 tsk Ribs gele
- 1 spsk Balsamico
- 6 stk Lammemørbrad
- Salt + Peber
- Rucolasalat
- 75 g Rucola
- 1 stk Soltørret tomat
- 1 spsk Pinjekerner eller en pose 😉
- 40 g Feta Eller en lille krydderfeta i olie
Instructions
- Stegte Kartofler
- Opvarm ovnen til 225°. Skræl/Skrub kartoflerne, og kog dem knapt møre. Hæld vandet fra, og damp dem tørre under låg.
- Vend dem med lidt olie og Græsk krydderiblanding i et ovnfast fad. Steg dem helt møre og gyldne i den varme ovn i ca. 15 minutter. Krydr med salt mod slutningen.
- Lammemørbrad og sauce
- Hak løg og skær bacon i tynde strimler. Steg løg og bacon i smør ved moderat varme, indtil løgene er bløde og bacon har taget farve.
- Hæld fløde på, tilsæt bouillon, ribsgelé og balsamico og lad det simre i ca. 30min. smag til med salt, peber, balsamico og ribsgele.
- Rist pinjekernerne på panden til de begynder at tage farve. Tag dem af og gem dem til salaten.
- Dup lammekødet tør. Brun dem på begge side i smør ved høj varme. Krydr med salt (maldovaflagerne er bare bedst) og peber.
- Dæmp varmen og steg yderligere ca. 3min. Tag dem af og lad hvile i et minuts tid inden servering.
- Rucolasalat
- Skyl rucola og slyng den tør. Vend med finskårne soltørrede tomater og de ristede pinje kerner. Smuldr feta på toppen og vend det hele med lidt god olivenolie, samt salt og peber.