
Falafel
Lækre sprøde og mellemøstlig krydret alternativ til kød.
Ingredients
- 400 g Tørrede kikærter
- 2 bundter Persille
- 2 fed Hvidløg
- 3 stk æg
- 2 tsk Salt
- 4 tsk Koriander stødt
- 4 tsk Spidskommen stødt
- 1 tsk Chilipulver
- 2 spsk Rasp
- 2 spsk Citronsaft
- 1 stk Løg
- 1 l Friture, Raps eller solsikkeolie
Instructions
- Sæt de tørrede kikærter i blød i kold vand dagen inden retten skal laves
- Hæld vandet fra de hydrerede kikærter i en sigte (husk at sortere grønne eller sorte kikærter fra)
- Hæld kikærter i en blender (alternativ i en skål og brug en stavblender). Tilføj alle ingredienser (undtaget olien), og blend massen til en farsagtig konsistens
- Opvarm olien i en frituregryde, fritøse eller blot i en gryde ell. sauterpande. – Temperaturen på olien skal være imellem 165 -190°
- Form nu de runde falafler i hånden med en spiseske og placer dem herefter forsigtig i den varme Olie. De skal friteres i nogle minutter, indtil de har fået en smuk gylden farve og sprød skal.
- Tag falaflerne op af den varme olie og læg dem på en tallerken med lidt fedtsugende papir.
Notes
Serveres varme og er virkelig lækre i en pita, en wrap eller blot i en salat.
Overskydende falafler kan fryses og opvarmes i ovnen, som en nem og hurtig aftensmad.