Svampesuppe med persille/purløg olie

Fantastisk velsmagende suppe, der gør det godt som både hoved- eller forret
Prep Time 45 minutes
Cook Time 30 minutes
Course Forret, Hovedret, Suppe
Servings 4

Ingredients
  

Suppe

  • 1 stk Løg
  • 2 fed Hvidløg
  • 500 g Svampe gerne blandede
  • 4-8 Kviste Timian
  • 1 l Hønsefond vand og 2 stk. boulionterninger kan ti nød gå 🙂
  • 2,5 dl Fløde
  • 1 stk Citron
  • Olivenolie, salt & peber

Persille / purløgs-olie (Kan med fordel laves dage i forvejen)

  • 2 dl smagsneutral olie Raps eller solsikke olie eksempelvis
  • 40 g persille
  • 40 g Purløg

Topping

  • 200 g Kantareller ell bøgehatte
  • 100 g Bacon Tørsaltet
  • 25 g smør
  • 1 stk løg lille

Instructions
 

Suppen

  • Hak løg og hvidløg groft
  • Rens svampene og skær dem groft
  • kom lidt olie i en stor gryde og steg løg + hvidløg ved middel varme (Man kan med fordel stege løg 2 minutter inden hvidløg tilsættes, da hvidløg branker hurtigt) De må gerne få lidt farve, men ikke mere.
  • Tilsæt de hakkede svampe og rør forsigtig fra tid til anden.
  • Når svampene er stegt af tilsættes timinan kvistene og hønsefond
  • Skru op for varmen til suppen koger og skru så igen ned til middelvarme og lad det simre under låg i 20 min.
  • Fjerne nu timian stilkene fra suppen og blend suppen med en stavblender til den er fin og blank
  • Tilsæt fløde og bring igen suppen i kog
  • Smag til med citronsaft, salt og peber

Persille / Purløgs-olie

  • Varm olien op i en lille kasserolle – det skal varmes til ca. 60°
  • Imens skylles persille og purløg – fjern de tykkeste persille stilke!
  • Kom Persille og purløg i en blender og hæld herefter den opvarmede olie over og blend det hele grundigt (5 min)
  • Sigt nu olien igennem et kaffefilter og opbevar den den på køl til den skal bruges.

Topping

  • Afhængig af svampevalg og tidspunkt på året, skal svampene enten udblødes og tørres let eller er du så heldig at have friske svampe, så skal de blot renses grundig.
  • Hak det lille løg i fine små tern
  • 15 min inden suppen er færdig eller skal serveres, skæres bacon i fine strimler og steges sprøde på en pande, tag dem herefter af panden og tør panden af.
  • Varm igen panden op og steg herefter toppingsvampene og de fine løgtern af i smør – når de er brunet let af i smør, sprinkles de med lidt flagesalt og bacon tilsættes for en hurtig genopvarmning

Notes

Kom suppen i en tallerken, anbring en rundhåndet skefuld af “topping” i midten og kom nu Persille/purløgs-olie rundt om topping for en virkelig fed effekt og lækker smag.