
Svampesuppe med persille/purløg olie
Fantastisk velsmagende suppe, der gør det godt som både hoved- eller forret
Ingredients
Suppe
- 1 stk Løg
- 2 fed Hvidløg
- 500 g Svampe gerne blandede
- 4-8 Kviste Timian
- 1 l Hønsefond vand og 2 stk. boulionterninger kan ti nød gå 🙂
- 2,5 dl Fløde
- 1 stk Citron
- Olivenolie, salt & peber
Persille / purløgs-olie (Kan med fordel laves dage i forvejen)
- 2 dl smagsneutral olie Raps eller solsikke olie eksempelvis
- 40 g persille
- 40 g Purløg
Topping
- 200 g Kantareller ell bøgehatte
- 100 g Bacon Tørsaltet
- 25 g smør
- 1 stk løg lille
Instructions
Suppen
- Hak løg og hvidløg groft
- Rens svampene og skær dem groft
- kom lidt olie i en stor gryde og steg løg + hvidløg ved middel varme (Man kan med fordel stege løg 2 minutter inden hvidløg tilsættes, da hvidløg branker hurtigt) De må gerne få lidt farve, men ikke mere.
- Tilsæt de hakkede svampe og rør forsigtig fra tid til anden.
- Når svampene er stegt af tilsættes timinan kvistene og hønsefond
- Skru op for varmen til suppen koger og skru så igen ned til middelvarme og lad det simre under låg i 20 min.
- Fjerne nu timian stilkene fra suppen og blend suppen med en stavblender til den er fin og blank
- Tilsæt fløde og bring igen suppen i kog
- Smag til med citronsaft, salt og peber
Persille / Purløgs-olie
- Varm olien op i en lille kasserolle – det skal varmes til ca. 60°
- Imens skylles persille og purløg – fjern de tykkeste persille stilke!
- Kom Persille og purløg i en blender og hæld herefter den opvarmede olie over og blend det hele grundigt (5 min)
- Sigt nu olien igennem et kaffefilter og opbevar den den på køl til den skal bruges.
Topping
- Afhængig af svampevalg og tidspunkt på året, skal svampene enten udblødes og tørres let eller er du så heldig at have friske svampe, så skal de blot renses grundig.
- Hak det lille løg i fine små tern
- 15 min inden suppen er færdig eller skal serveres, skæres bacon i fine strimler og steges sprøde på en pande, tag dem herefter af panden og tør panden af.
- Varm igen panden op og steg herefter toppingsvampene og de fine løgtern af i smør – når de er brunet let af i smør, sprinkles de med lidt flagesalt og bacon tilsættes for en hurtig genopvarmning
Notes
Kom suppen i en tallerken, anbring en rundhåndet skefuld af “topping” i midten og kom nu Persille/purløgs-olie rundt om topping for en virkelig fed effekt og lækker smag.