
Grove Burgerboller
Sunde boller, der fungerer fantastisk som sandwichbrød 🙂
Ingredients
- 50 g Gær
- 5 dl Lunken vand
- 2 stk Æg
- 2½ tsk Sukker
- 1 tsk Salt
- 0,4 dl Olie
- 150 g Groft rugmel
- 100 g Havregryn
- 550 g Hvedemel
Instructions
- Opløs gæren i det lune vand og rør sukker, salt, olie og æg ud deri.
- Rør rugmel og havregryn i.
- Ælt hvedemel i efter behov og ælt det godt igennem.
- Lad dejen hæve 1 time.
- Slå dejen ned og del den i 12 stykker, der rulles til boller.
- Tryk bollerne flade, så de er 2 cm i højden.
- Lad dem hæve 30 min. overdækket på bagepladen.
- Pensel dem med Æg og drys med sesam. sesamen hænger bedre fast med æg, men du kan selvfølgelig også bruge f.eks mælk
- Bag bollerne i 12 min ved 210° - til de er gyldne.