
Lasagne m. bechamel
En "back to basic" Italiensk opskrift, hvor det er de enkelte gode råvarer der giver smagen. - En virkelig børnevenlig ret!
Ingredients
Kødsovs:
- 1 kg Hakket Oksekød
- 4 stk gulerødder revet
- 4 fed Hvidløg
- 2 ds Hakkede Tomater Mutti 🙂
- 2 ds Tomatpure koncentreret
- 4 spsk Basilikum
- 6 spsk Balsamico Vineddike
- 2 spsk sukker strøgne
- ½ tsk Chilipulver
- salt, peber & en sjat Gastrik til tilsmagning
Bechamelsovs:
- 100 g Smør
- 8 spsk mel
- 1 l mælk
- 100 g revet parmasan ost
- 1½ tsk Friskrevet Muskatnød
- 150 g revet mozzerella til gratinering inden retten sættes i ovnen
Instructions
Kødsovs:
- Hvidløg hakkes og svitses kort i olivenolie inden kødet tilsættes. Når kødet er brunet tilsættes de hakkede tomater, tomatpure, gulerødder, basilikum, chili, vineddike og rørsukker. - Lad kødsovsen simre mens bechamelsovsen tilberedes.
Bechamelsovs:
- Smelt smør ved svag varme i en kasserolle. Tilfør nu hvedemel og skru op for varmen. Smørdejen skal nu "brændes af" og det er vigtigt at man rører jævnligt. Når smørdejen begynder at afgive en let nøddeagtig duft, skrues lidt ned for varmen og mælken tilsættes lidt af gangen -under kraftig omrøring, så det ikke klumper eller brænder på.
- Når al mælken er tilføjet, tilsættes muskatnød, og saucen varmes op. Når saucen ved at være godt varm (den må ikke koge), tilsættes den revne parmasan ost, og saucen smages til med salt og peber.
Samling:
- Først nu smages kødsovsen til med salt og peber (og lidt gastrik hvis den skal helt op at ringe).
- I et ildfast fad dækker du nu bunden med lidt bechamelsovs og ovenpå dette lægges et lag lasagneplader - Så et lag kødsovs og herpå et tyndt lag bechamelsovs og gentag...
- Slut det hele af med en smule gratineringsost på toppen.
- Fadet sættes i ovnen ved 175° i ca 25 minutter.
Notes
Lad endelig lasagnen hvile i 10 minutter efter den tages ud af ovnen. - Serveres alene, eller med en let salat.. evt. tomatsalat.