
Mørbradgryde
Ingredients
- 3 stk Svinemørbrad
- 2 ds Cocktailpølser
- 3 stk Løg store
- 1 stk Rød Peberfrugt stor
- 500 g Champignioner
- 2 pk Bacon i skiver
- 750 ml Tomatpure
- 2 fed Hvidløg finhakket
- ½ tsk Chili
- 2 spsk Paprika
- ½ l Piskefløde
- 1 stk Grøntsags boullionterning
- en smule meljævning
- salt + peber
Instructions
- Mørbraden pudses af og skæres i ca 3 cm. tykke skiver, der efterfølgende bankes flade med en kødhammer.
- Mørbradbøfferne steges på panden i smør og krydres m. salt & peber. - Ligges efterfølgende på en tallerken, dækket med staniol.
- Løg og peberfrugter skæres i tern og steges på panden i lidt smør.
- Samtidig sættes en stor gryde over.
- Bacon skæres i fine strimler og steges sprøde i lidt fedtstof i gryden.
- Tag bacon op på fedtsugende papir,
- Champignionerne renses og deles i kvarte, og komme i gryden.. når de har afgivet så meget vædske som mulig (der skal være så meget væske fra dem som mulig), tilsættes de stegte løg, peberfrugt, bacon og mørbrad., sammen med hvidløg
- tilsæt paprika og tomatpure og lad simre kort. - Herefter tilsættes vand, indtil det dækker fyldet
- Skru ned for varmen og lad det hele simre i ca. 45 min.
- Når de 25min er gået tilsættes cocktailpølserne.
- Efter de 45 minutter skrues der op for varmen igen og der tilsættes fløde.
- Når sovsen småkoger igen, jævnes sovsen (sovsen må ikke være for tynd!) og smages til med salt, peber, boullion og paprika.
Notes
Serveres med ris og evt. lidt frisk persille.
Billedet er fra Madens Verden