Champignion a´la creme

En lækker cremet sauce, der faktisk er langt mindre kalorieholdig end man skulle tro
Prep Time 5 minutes
Cook Time 15 minutes
Course sauce
Servings 4

Ingredients
  

  • 250 g Champignon
  • 1-2 spsk Mel
  • 1 dl Vand
  • 2 dl Mælk
  • 1 stk Hønsebouillonterning
  • 1 dl Fløde
  • Salt og peber

Instructions
 

  • Champignon renses og skæres i kvarte. Svitses herefter i en kasserolle uden at tage farve.
  • Tilsæt akkurat nok mel til at opsuge væden under meget svag varme,
  • Vandet tilsættes forsigtigt lidt af gangen, under kraftig omrøring -så det ikke klumper.
  • Mælken tilsættes lidt af gangen, ligeledes under kraftig omrøring.
  • Når der ikke er flere klumper, tilsættes boullionterning og saucen skal have lov at simre i 5-10min.
  • Skru lidt op for varmen og tilsæt fløden (skal lige op og koge).
  • Smag til med salt og peber

Notes

Perfekt til eks. svinemørbrad eller kylling m. pommes. Kan også sagtens fungere som en pastasauce eller blot som topping på bruchetta.
Keyword opdateret