Krydderurte karbonader m. Hvidvinsauce

Alternativ til den klassiske karbonade. - Denne har masser af smag og en lækker cremet hvidvinssovs, med noter af peber og dijon sennep.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 25 minutes
Course Hovedret
Servings 4

Ingredients
  

  • 500 g Hakket svinekød
  • ¼ bundt Purløg
  • ¼ bundt Persille
  • ¼ bundt Løvstikke
  • 2 stk Æg
  • 2 spsk Mel
  • 12 spsk Mælk
  • 8 skv Bacon
  • 2 spsk Dijon Sennep
  • 4 dl Hvidvin
  • 2 dl Vand
  • 4 dl Fløde
  • ¼ Rød Peberfrugt
  • ¼ Grøn Peberfrugt
  • ¼ Gul Peberfrugt
  • 1 tsk Rosa Peberkorn
  • salt og peber

Instructions
 

  • Hak Purløg, Persille og Løvstikke og rør det i farsen med æg, mel og mælk, krydder med salt og peber efter smag.
  • Form 8 ensartede karbonader af farsen og bind en skive bacon om hver,
  • Brun karbonaderne på begge sider i smør på en stegepande og kom dem herefter i et ildfastfad og sæt denne i en foropvarmet ovn ved 200° i ca. 10-12 minutter. Karbonaderne skal hvile ca. 3-5min inden servering.
  • Stegepanden afkoges med Dijon sennep, hvidvin og vand, som reduceres til det halve og sigtes fra panden og over i en kasserolle.
  • Bring i kog og tilsæt fløde, og lad det koge indtil en cremet konsistens. Peberfrugterne skæres i fine tern og tilsættes sammen emd peberkorn. - Smages til med salt og peber

Notes

Serveres med jasminris, dampede grøntsager, et godt hjemmebagt brød og en kølig hvid- eller rosévin.
Keyword opdateret