Indbagt Svinemørbrad

Prep Time 40 minutes
Cook Time 1 hour
Hviletid 20 minutes
Course Hovedret
Servings 4

Ingredients
  

  • 1 stk Svinemørbrad
  • 500 g Hakket skinkekød
  • 1 stk Løg
  • 500 g Champignion
  • 50 g Smør
  • ½ Grøn Peberfrugt
  • 2 spsk Rasp
  • 1 stk Æg
  • 4 spsk Fløde
  • 6 pl Butterdej frossen
  • Rosmarin, Salt og peber

Instructions
 

  • Puds mørbraden fri for sener og hinder og skær bi-mørbraden fra.
  • Smelt 35g smør i en stor pande og brun mørbraden pænt på alle sider.
  • Pil og hak løget. Rens og Hak champignioner og svits begge dele i resten af smøret. Skær peberfrugt i fine tern.
  • Bland det hakkede kød med rasp i en skål. Rør æg og fløde i. Kom rosmarin, salt og peber efter smag. og afslut med at vende løg/champignionblandingen samt peberfrugt i.
  • Butterdejen skal tø op i ca 20 min. - Læg herefter pladerne side om side og i forlængelse af hinanden. - Rul dem ud med en kagerulle.
  • Fordel halvdelen af farsen på midten, læg mørbraden over og dæk med resten af farsen. Saml dejen om fyldet. Lim strimlerne på med æg og pensl herefter hele overfladen med æg.
  • Bages i 60 minutter ved 200°. - Lad kødet hvile 15-20min, før det skæres i skiver.

Notes

Lav sovs af stegeskyen, bouillon og fløde. - Mørbraden kan gøres klar i god tid, opbevares i køleskab og sættes i ovnen en god timer før servering.
Keyword opdateret