Humus

Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour 45 minutes
Opblødning 1 day
Course tilbehør

Ingredients
  

  • 500 g Kikærter
  • dl Jomfru Olivenolie
  • 1-2 fed Hvidløg
  • 1 stk Lime eller ½ Citron
  • 1-2 spsk Spidskommen
  • 1 tsk Koriander
  • Vand Salt og peber

Instructions
 

  • Kikærterne skylles grundigt og sættes i blød i et døgn.
  • Kikærterne koges i rigeligt vand i 1½ - 2 timer (småsimrer).
  • De kogte ærter hældes over i et dørslag og skylles grundigt i koldt vand. - Evt. dårlige ærter sorteres fra (sorte/grønne).
  • Ærterne blendes nu i en skål, hvor der tilsættes olivenolie, hvidløg, saften af en lime eller ½ citron, spidskommen, koriander.
  • Smages til med salt og peber, og konsistensen tilpasses med vand eller olivenolie.
  • Sættes på køl i mindst en time inden servering.

Notes

Smagen kan varieres med en knivspids karry eller evt. paprika/Cayennepeber
NB. Man kan med fordel koge ærter og fryse dem i portioner, så er det altid hurtigt at lave en omgang frisk humus.
Keyword opdateret