
Mexikansk Taco Tærte
Den bedste LCHF opskrift
Ingredients
Bund:
- 2 dl Mandelmel
- 2 dl Pofiber
- 80 g Smør
- 1 stk Æg
- ½ tsk Salt
- 1 tsk Guargumme kan udelades
Fyld:
- 500 g Hakket Oksekød
- 1 stk Rød Peberfrugt
- 1 stk Løg
- 2 fed Hvidløg finthakket
- 1 ds Tomatpure Koncentreret
- 2 tsk Paprika
- 2 tsk Spidskommen
- 2 tsk Koriander
- 2 tsk Cayenneperber
- salt + peber
Æggemasse:
- 3 stk Æg
- 200 g Cremefraishe
- 100 g Revet ost
- Salt + peber
Instructions
Bund:
- Bland mandelmel, Pofiber og guargummi i en skål sammen med smør, æg og salt. Brug varmen fra dine hænder til at ælte smørret ind i dejen, til du har en lille fast kugle.
- Smør en springform eller tærtefad (22 cm) med smør og fordel dejen ud heri med hænderne. Masser den godt op ad kanterne. Stik huller i dejen med en gaffel og lad den hvile i køleskab en times tid, hvis du har tid. Ellers går du bare videre.
- Opvarm ovnen til 180° og forbag tærtebunden i ca. 10 minutter, eller indtil den har fået lidt farve.
Fyld:
- Hak løg og skær peberfrugt i små tern og steg dem på panden i smør eller kokosolie sammen med hvidløg. Brun kødet ned oveni og tilsæt tomatpuré og krydderier. Lad kødet simre, så evt. væske fordamper fra.
Æggemasse:
- Pisk æg, cremefraiche og revet ost sammen i en skål.
- Fordel kødblandingen i bunden af tærten og hæld æggemassen over, så det er jævnt fordelt. Skru ovnen op på 200 grader og bag tærten til æggemassen er fast og gylden på toppen, ca. 25 minutter.
Notes
Server den mexicanske Taco tærte med guacamole, cremefraiche og evt en salat eller tomatsalsa.