
Pebernødder
De ubetinget bedste af slagsen, så du kan lige så godt lave en dobbeltportion med det samme 🙂
Ingredients
- 125 g blødt smør stuetemperatur
- 125 g sukker
- ½ dl piskefløde
- ½ tsk stødt ingefær
- ½ tsk stødt kanel
- ½ tsk hvid peber
- ½ tsk stødt kardemomme
- ½ tsk natron
- ½ tsk bagepulver
- 250 g hvedemel
Instructions
- Med en elpiske pisker du smør og sukker sammen i en skål.
- Tilsæt piskefløden og pisk yderligere.
- I en anden skål blander du hvedemel med de resterende ingredienserne (alle krydderierne).
- Si mel/krydderiblandingen i skålen med smørblandingen.
- Med hænderne ælter du dejen godt igennem, så det bliver en sammenhængende dej.
- Del dejen i små stykker, som trilles til lange pølser med cirka samme tykkelse som en lillefinger.
- Skær pølserne ud i cirka 1 cm i størrelsen og tril til kugler.
- Fordel dejkuglerne på to bageplader med bagepapir.
- Bag pebernødderne i ovnen ved 200° alm. ovn i cirka 7-8 minutter. Husk at holde øje undervejs – de må ikke få for meget farve.
- Lad pebernødderne afkøle på en rist og opbevar dem i en tætlukket kagedåse.