Appelsinsauce
Lækker og smuk dessertsauce
Ingredients
- 200 g sukker
- 2 stk usprøjtede appelsiner
- 0,5. dl grand marnier kan undlades
- 150 g mandelsplitter
Instructions
- Smelt sukkeret til gylden karamel i en lille gryde.
- Vask appelsinerne godt og riv skallen fra begge med et juliennejern.
- Skær appelsinerne over og pres saften igennem en sigte ned i karamellen.
- Tilføj grand marnier og den revne appelsinskal og kog det hele nogle minutter under omrøring, til noget af væden er fordampet.
- Tag gryden af varmen og lad saucen stå ved stuetemperatur til selve anretningen.
- Rist mandelsplitterne let på en tør pande ved middel varme – pas på, det går pludselig stærkt. Tag dem af panden og afkøl dem let.
Notes
Perfekt til pandekager med vanilieparfait eller som alternativ til kirsebærsauce på risalamande.