Appelsinsauce

Lækker og smuk dessertsauce
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 1 hour
Course Kage & Dessert, sauce

Ingredients
  

  • 200 g sukker
  • 2 stk usprøjtede appelsiner
  • 0,5. dl grand marnier kan undlades
  • 150 g mandelsplitter

Instructions
 

  • Smelt sukkeret til gylden karamel i en lille gryde.
  • Vask appelsinerne godt og riv skallen fra begge med et juliennejern.
  • Skær appelsinerne over og pres saften igennem en sigte ned i karamellen.
  • Tilføj grand marnier og den revne appelsinskal og kog det hele nogle minutter under omrøring, til noget af væden er fordampet.
  • Tag gryden af varmen og lad saucen stå ved stuetemperatur til selve anretningen.
  • Rist mandelsplitterne let på en tør pande ved middel varme – pas på, det går pludselig stærkt. Tag dem af panden og afkøl dem let.

Notes

Perfekt til pandekager med vanilieparfait eller som alternativ til kirsebærsauce på risalamande.
Keyword opdateret