
Hasselback kartofler
80´er klassiker - men den holder stadig
Ingredients
- 2 kg kartofler
- 100 g smeltet smør
- Olivenolie
- 3-5 fed hvidløg skåret i tynde skiver
- 1-2 kvst frisk rosmarin eller timian
- Hav- eller flage-salt
Instructions
- skræl kartoflerne
- Læg kartoflerne i en skål med koldt vand i min. 30 min.
- Tag kartoflerne af vandet og tør dem med et rent viskestykke
- Skær en skive på ~ 0.5 cm af "bunden" på hver kartoffel
- Placer kartoflerne - med den nu flade side nedad - på et skærebræt imellem 2 spisepinde
- Skær nu så tynde skiver, som dine knifeskills tillader - protip: Vend evt. kartoflen halvvejs
- Placer de skårede kartofler på skiverne i fadet
- Åbn kartoflerne ved at presse enderne lidt ned over skiven i fadet
- Stik frisk rosmarin og tynde skiver af hvidløg imellem en del af skiverne
- Drys med flage salt
- Pensel kartoflerne med rigeligt smeltet smør - gem lidt til at pensle yderligere undervejs
- Bag kartoflerne ved ca. 185 graders varmluft ica. 60 min.
- Smør kartoflerne med olie/smør et par gange undervejs
- Når kartoflerne er færdigbagte, drysses de med rigelig hav-/flage-salt inden servering.
Notes
E