Hasselback kartofler

80´er klassiker - men den holder stadig
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 30 minutes
Course tilbehør

Ingredients
  

  • 2 kg kartofler
  • 100 g smeltet smør
  • Olivenolie
  • 3-5 fed hvidløg skåret i tynde skiver
  • 1-2 kvst frisk rosmarin eller timian
  • Hav- eller flage-salt

Instructions
 

  • skræl kartoflerne
  • Læg kartoflerne i en skål med koldt vand i min. 30 min.
  • Tag kartoflerne af vandet og tør dem med et rent viskestykke
  • Skær en skive på ~ 0.5 cm af "bunden" på hver kartoffel
  • Placer kartoflerne - med den nu flade side nedad - på et skærebræt imellem 2 spisepinde
  • Skær nu så tynde skiver, som dine knifeskills tillader - protip: Vend evt. kartoflen halvvejs
  • Placer de skårede kartofler på skiverne i fadet
  • Åbn kartoflerne ved at presse enderne lidt ned over skiven i fadet
  • Stik frisk rosmarin og tynde skiver af hvidløg imellem en del af skiverne
  • Drys med flage salt
  • Pensel kartoflerne med rigeligt smeltet smør - gem lidt til at pensle yderligere undervejs
  • Bag kartoflerne ved ca. 185 graders varmluft ica. 60 min.
  • Smør kartoflerne med olie/smør et par gange undervejs
  • Når kartoflerne er færdigbagte, drysses de med rigelig hav-/flage-salt inden servering.

Notes

E
Keyword opdateret