Frikadeller

Inspireret af Brdr. Price, og de smager bare godt og gl daws 🙂
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour
Course Hovedret
Servings 4

Ingredients
  

  • 1000 g hakket kalv og flæsk
  • 30 g salt
  • 4 stk æg
  • 2 stk løg finthakkede eller 2 hĂĄndfulde løgpulver
  • 2 dl rasp
  • 4 spsk vand
  • 2 dl piskefløde
  • hel del peber
  • smule olie til stegning
  • 100 g smør til stegning

Instructions
 

  • Kødet røres først sammen med salt, tilsæt herefter æg, revet løg, peber og rasp. Giv farsen et par spsk. vand og ca. 2 dl piskefløde.
  • Husk at lave en prøve frikadelle pĂĄ panden, for at se om farsen mangler salt og peber. Lad herefter farsen stĂĄ pĂĄ køl i ca ½ time.
  • Hæld lidt olie pĂĄ en varm pande, tilsæt en god klat smør, og lad den bruse af. Form frikadeller med en spiseske og hĂĄnden, og steg dem langsomt ved lav til medium varme, sĂĄ de tager farve, og tilberedes, men uden at de bliver brankede udenpĂĄ og rĂĄ indvendige.

Notes

Tip! -hvis du skal bruge en hurtig sovs til frikadellerne:
Kog frikadellepanden af med 2 -3dl. piskefløde, lad den koge lidt ind, og tykne. Smag til med lidt grøntsags boullion, salt og peber.
Keyword opdateret