
Durumrulle med shawarma
Ingredients
- 300 g. oksemørbrad lammemørbrad eller oksetyksteg
- 1 spsk kebabkrydderi evt. fra Santa Maria Eller lav din egen blanding af oregano, cayennepeber, spidskommen, kanel, koriander og stødte nelliker
- 2 spsk eddike
- 1 stk løg finthakket
- 2 fed hvidløg
- Fuldkornsruller:
- 200 g. sigtet speltmel eller hvedemel
- 50 g. rugmel
- 2 tsk bagepulver
- 1/2 tsk groft salt
- 1/2 tsk sukker
- 2 dl. vand
- Lidt olie til stegning.
- Dressing:
- 3 dl. 6 % creme fraiche eller yoghurt naturel
- 1-2 spsk tahin
- 1 tsk sukker
- Salt og peber
- Fyld:
- Salat
- agurk
- rødløg
- tomater
- peberfrugt
- Stærk chilisauce eller sambal oelek
Instructions
- Skær kødet i tynde skiver og vend det med krydderier, hakket løg, hvidløg samt eddike.
- Dæk det til og lad det stå på køkkenbordet.
- Rør dressingen sammen.
- Skær grøntsagerne i mindre stykker.
- Bland alle de tørre ingredienser til brødet i en stor skål, tilsæt vand og ælt dejen sammen.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 4 ligestore dele.
- Form dem til boller og rul dem ud til flade cirkler på ca. 25 cm. i diameter.
- Varm en teflonpande godt op, og dryp lidt olie på den (bare en smule) Bag brødene ca. 2 min. på hver side og hold dem varme under stanniol.
- Svits kødet på den varme pande i et par minutter.
- Anret kød, grøntsager og dressing i de lune brød.