Durumrulle med shawarma

Prep Time 20 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 40 minutes
Course Hovedret
Servings 4

Ingredients
  

  • 300 g. oksemørbrad lammemørbrad eller oksetyksteg
  • 1 spsk kebabkrydderi evt. fra Santa Maria Eller lav din egen blanding af oregano, cayennepeber, spidskommen, kanel, koriander og stødte nelliker
  • 2 spsk eddike
  • 1 stk løg finthakket
  • 2 fed hvidløg
  • Fuldkornsruller:
  • 200 g. sigtet speltmel eller hvedemel
  • 50 g. rugmel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk groft salt
  • 1/2 tsk sukker
  • 2 dl. vand
  • Lidt olie til stegning.
  • Dressing:
  • 3 dl. 6 % creme fraiche eller yoghurt naturel
  • 1-2 spsk tahin
  • 1 tsk sukker
  • Salt og peber
  • Fyld:
  • Salat
  • agurk
  • rødløg
  • tomater
  • peberfrugt
  • Stærk chilisauce eller sambal oelek

Instructions
 

  • Skær kødet i tynde skiver og vend det med krydderier, hakket løg, hvidløg samt eddike.
  • Dæk det til og lad det stå på køkkenbordet.
  • Rør dressingen sammen.
  • Skær grøntsagerne i mindre stykker.
  • Bland alle de tørre ingredienser til brødet i en stor skål, tilsæt vand og ælt dejen sammen.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 4 ligestore dele.
  • Form dem til boller og rul dem ud til flade cirkler på ca. 25 cm. i diameter.
  • Varm en teflonpande godt op, og dryp lidt olie på den (bare en smule) Bag brødene ca. 2 min. på hver side og hold dem varme under stanniol.
  • Svits kødet på den varme pande i et par minutter.
  • Anret kød, grøntsager og dressing i de lune brød.
Keyword opdateret