Adana kebab

Lækker og smagfuld kød, der gør det godt til fladbrød og salat med en mynte eller citron dressing
Prep Time 1 hour
Cook Time 10 minutes
Course Hovedret
Servings 4

Equipment

  • 4 Flade grill spyd

Ingredients
  

  • 750 g Hakket oksekød 12% fedt
  • 1 stk Æg
  • 1 dl Rasp
  • 1 stk Rød peberfrugt
  • 1 stk Løg stort
  • 3 stk Hvidløg
  • 1 tsk Chilipulver
  • 1 tsk Paprika
  • 2 tsk Spidskommen
  • tsk salt
  • ½ bndt Mynte
  • ½ bndt Bredbladet persille
  • ¼ bndt Koriander

Instructions
 

  • Hak peberfrugt og løg i fine tern
  • Skyl og hak Mynte, bredbladet persille og korianer fint
  • Rør nu alle ingredienser sammen til en fast fars (her er røremaskinen en god hjælper 🙂
  • Kom den færsigrørte far i køleskabet i min 30 min.
  • Del farsen i 4 lige store portioner og form/klem dem rundt om det flade grillspyd (Adana kebab spyd) – sørg for at farsen er ensartet i tykkelse.
  • Spray lidt olie på kødet inden det kommer på grillen, hvis du har brugt en mager kødblanding
  • Grillen risten skal være varm og du placerer nu spyddene på grillen, og steger kødet på alle sider… du kan ved at dreje forsigtig mærke om kødet er klar til at dreje, da det så slipper let fra grillristen.