
Æggekage m. Kartofler
Kaldes også en bornholmsk æggekage
Ingredients
- 6 stk æg
- 500 g Kogte kartofler
- 2 stk Løg
- 250 g Champignion
- 75 g Revet parmasanost
- 1 knsp Chilipulver
- 1 dl. Madfløde
- Olivenolie + smør til stegning
- Salt & Peber
- rugbrød, tomater & purløg som tilbehør
Instructions
- Tænd ovnen på 200°
- De kogte kartofler skæres i tern.
- Løgen pilles og hakkes fint.
- Champignionerne renses og skæres i tynde skiver.
- Kartoflerne steges på en pande i en blanding af olie + smør, til de er let gyldne, krydr dem med salt og tag dem af panden over i et ildfast fad.
- Kom igen smør og olie på panden og steg champignionerne. - Når de er halvfærdige tilsættes de finthakkede løg. - Steges til den er gyldne. kommes efterfølgende over i det ildfaste fad.
- Pisk herefter æg sammen med madfløde, chili, salt, peber & 75% af det revne parmasan ost.
- Hæld æggemassen over de stegte kartofler, løg og champignion i det ildfaste fad... sæt låget på og sættes i ovnen ca. 30min (den skal soufflere/hæve).
- Herefter tages låget af fadet og retten drysses med det resterende revne parmasan.. og sættes i ovnen ca. 2-5 min.
Notes
Serveres med rugbrød, skiveskårne tomater og drysset med finthakket purløg.