
Champignion a´la creme
En lækker cremet sauce, der faktisk er langt mindre kalorieholdig end man skulle tro
Ingredients
- 250 g Champignon
- 1-2 spsk Mel
- 1 dl Vand
- 2 dl Mælk
- 1 stk Hønsebouillonterning
- 1 dl Fløde
- Salt og peber
Instructions
- Champignon renses og skæres i kvarte. Svitses herefter i en kasserolle uden at tage farve.
- Tilsæt akkurat nok mel til at opsuge væden under meget svag varme,
- Vandet tilsættes forsigtigt lidt af gangen, under kraftig omrøring -så det ikke klumper.
- Mælken tilsættes lidt af gangen, ligeledes under kraftig omrøring.
- Når der ikke er flere klumper, tilsættes boullionterning og saucen skal have lov at simre i 5-10min.
- Skru lidt op for varmen og tilsæt fløden (skal lige op og koge).
- Smag til med salt og peber
Notes
Perfekt til eks. svinemørbrad eller kylling m. pommes. Kan også sagtens fungere som en pastasauce eller blot som topping på bruchetta.