
Ciabattabrød
Opskrift til 3 mellemstore brød
Ingredients
- 7 dl lunkent vand
- 10 g gær
- 2 tsk sukker
- 800 g Manitoba hvedemel
- 3 tsk fint salt
- 3 spsk olivenolie
Instructions
- Kom lunkent vand – cirka 30° varmt – i en skål. Kom sukker og gær i og rør det ud, sukker og gær skal opløses helt.
- Kom hvedemel og salt i skålen og rør nu dejen sammen til den er samlet - men rør heller ikke for længe.
- Beklæd skålen med husholdningsfilm så det lukker tæt, og læg også et viskestykke over.
- Her skal dejen nu hæve i fem timer på køkkenbordet.
- Forvarm ovnen til 275 grader varmluft.
- Hæld dejen ud på et bord, som du har drysset godt med Manitobamel. Dejen er rimelig tynd, og det er også meningen, så bliv ikke forskrækket.
- Fold dejen sammen et par gange fra den ene side til den anden, men ælt IKKE i dejen.
- Skær den ud i tre lige store store stykker, som lægges en smurt bageplade. Træk eventuelt lidt i brødene, og læg dem på bagepladens korte længde. - Hold så meget plads som muligt mellem dem.
- Når ovnen er helt varm, sættes pladen med brødene ind på næstlaveste rille, og her skal de nu bages i knap 20 minutter. Hold øje med dem til sidst - de må gerne få nogle mørke pletter, men de skal ikke være helt forkullede.
- Tag brødene ud og lad dem afkøle på en rist.
Notes
Opskriften er fra Madens Verden