
Grillede marokkanske oksespyd
God til grill
Ingredients
- 500 g hakket oksekød
- 1 stk løg finthakket
- 1 stk hvidløg
- 1 tsk chili
- 1 håndfuld persille eller lignende krydderurter finthakket
- 1 tsk paprika
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk salt
- 1/3 tsk kardemomme
- 1/2 tsk kanel
- 1/2 tsk chiliflager
- 1 stk æg
- 1 spsk Havregryn stor
Instructions
- Start med at skrælle løg og hvidløg og hak det fint. Halver chilien, fjern kernerne og hak også den fint. Bland nu oksekød, løg, hvidløg, chili, persille og alle krydderierne i en skål – gerne med dine hænder. Rør også ægget og havregryn i. Lad farsen trække på køl i 15 minutter.
- Form dem til aflange, store frikadelle-lignende stykker og stik dem på et spyd. Gril dem på grillen på begge sider ved forholdsvis høj varme, til de er gennemstegt. Tiden afhænger af varmen på grillen, men jeg kan fortælle, at jeg gav dem cirka 5-7 minutter på hver side. Skær evt. et oksespyd igennem for at tjekke om de er stegt hele vejen igennem.
Notes
Serveres til Ovnkartofler, grillede grønsager, en god salat eller måske en kold kartoffelsalat