
Humus
Ingredients
- 500 g Kikærter
- 1½ dl Jomfru Olivenolie
- 1-2 fed Hvidløg
- 1 stk Lime eller ½ Citron
- 1-2 spsk Spidskommen
- 1 tsk Koriander
- Vand Salt og peber
Instructions
- Kikærterne skylles grundigt og sættes i blød i et døgn.
- Kikærterne koges i rigeligt vand i 1½ - 2 timer (småsimrer).
- De kogte ærter hældes over i et dørslag og skylles grundigt i koldt vand. - Evt. dårlige ærter sorteres fra (sorte/grønne).
- Ærterne blendes nu i en skål, hvor der tilsættes olivenolie, hvidløg, saften af en lime eller ½ citron, spidskommen, koriander.
- Smages til med salt og peber, og konsistensen tilpasses med vand eller olivenolie.
- Sættes på køl i mindst en time inden servering.
Notes
Smagen kan varieres med en knivspids karry eller evt. paprika/Cayennepeber
NB. Man kan med fordel koge ærter og fryse dem i portioner, så er det altid hurtigt at lave en omgang frisk humus.