
Jordskokkesuppe
God som både hoved på en kold dag, eller som en forret
Ingredients
- 500 g jordskokker
- ½ løg
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- 3 kviste timian
- 1 liter hønsebouillon eller vand
- ½ dl piskefløde
- havsalt og friskkværnet peber
- 2-3 spsk cidereddike
- 50 g chorizo eller peberbidder
- ½ bundt purløg
Instructions
- Skræl jordskokkerne
- Tag to jordskokker fra til garniture til din jordskokkesuppe, og skær resten i grove tern. Pil løg og hvidløg, og skær også dem i grove tern.
- Sauter jordskokkerne let i en gryde med olivenolie sammen med løg, hvidløg og timiankviste - sauter i et par min., uden at grøntsagerne tager farve.
- Tilsæt bouillon eller vand, og lad din jordskokkesuppe koge i 10-15 min., til jordskokkerne er møre. Tilsæt herefter piskefløde, og kog suppen i et par min. mere.
- Tag nu suppen af varmen, og blend den glat med en stavblender, og smag først nu til med salt, peber og eddike. Hvis du tilsætter en jordskokkesuppe salt tidligere i processen, inden jordskokkerne er kogt helt møre, kan de være svære at blende helt ud i den færdige jordskokkesuppe.
- Skær chorizoen/peberbidderne ud i små tern, og steg dem let på en pande, så de bliver lidt sprød og taber lidt fedt.
- Skær de sidste 2 rå jordskokker i små tern, og mariner dem med olivenolie, salt, peber, eddike og skåret purløg.
- Server suppen i dybe tallerkner, og kom lidt rå jordskokke-tern, ristet chorizo og skåret purløg ned i hver portion jordskokkesuppe.