Key Lime Pie

En frisk og helt igennem lækker kage/dessert
Prep Time 50 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes
Course Kage & Dessert
Servings 10

Ingredients
  

  • Bund
  • 200 g digestive kiks
  • 100 g smør smeltet

  • Fyld
  • 1 ds kondenseret mælk 397g
  • 4 stk æggeblommer
  • 3-4 stk Lime revet skal og saft af 3 store eller 4 små

  • Top
  • Piskefløde
  • Evt. lime

Instructions
 

  • Kom kiksene i en foodprocessor eller blender og blend dem helt fint. Alternativt kan du knuse dem i en pose eller under et viskestykke med en kagerulle.
  • Bland de knuste kiks og smør i en skål.
  • Tryk blandingen jævnt ud i bunden af tærteformen og op af siderne. Det kræver lidt tålmodighed.
  • Forbag bunden ved 175° (alm. ovn) i ca. 10-12 minutter.
  • Tag bunden ud og lad den køle af, mens fyldet laves.
  • Pisk kondenseret mælk, æggeblommer, limeskal og saft sammen i en skål.
  • (Er du til en meget syrlig key lime pie, kan du springe næste step over)
    Lad blandingen trække 30 minutter, så du får hevet alt smag fra limen ud i fyldet. Hæld fyldet gennem en sigte og sigt limeskallen fra.
  • Fordel fyldet i den forbagte bund.
  • Bag tærten ved 175° (alm. ovn) i ca. 15-18 minutter. Den skal blive fast i midten.
  • Tag tærten ud og lad den afkøle.
  • Pynt med flødeskum/maranges og limeskiver/limeskal.
Keyword opdateret