
Krydderurte karbonader m. Hvidvinsauce
Alternativ til den klassiske karbonade. - Denne har masser af smag og en lækker cremet hvidvinssovs, med noter af peber og dijon sennep.
Ingredients
- 500 g Hakket svinekød
- ¼ bundt Purløg
- ¼ bundt Persille
- ¼ bundt Løvstikke
- 2 stk Æg
- 2 spsk Mel
- 12 spsk Mælk
- 8 skv Bacon
- 2 spsk Dijon Sennep
- 4 dl Hvidvin
- 2 dl Vand
- 4 dl Fløde
- ¼ Rød Peberfrugt
- ¼ Grøn Peberfrugt
- ¼ Gul Peberfrugt
- 1 tsk Rosa Peberkorn
- salt og peber
Instructions
- Hak Purløg, Persille og Løvstikke og rør det i farsen med æg, mel og mælk, krydder med salt og peber efter smag.
- Form 8 ensartede karbonader af farsen og bind en skive bacon om hver,
- Brun karbonaderne på begge sider i smør på en stegepande og kom dem herefter i et ildfastfad og sæt denne i en foropvarmet ovn ved 200° i ca. 10-12 minutter. Karbonaderne skal hvile ca. 3-5min inden servering.
- Stegepanden afkoges med Dijon sennep, hvidvin og vand, som reduceres til det halve og sigtes fra panden og over i en kasserolle.
- Bring i kog og tilsæt fløde, og lad det koge indtil en cremet konsistens. Peberfrugterne skæres i fine tern og tilsættes sammen emd peberkorn. - Smages til med salt og peber
Notes
Serveres med jasminris, dampede grøntsager, et godt hjemmebagt brød og en kølig hvid- eller rosévin.