Müslibar

Et sundere alternativ til dem der købes i supermarkederne
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 30 minutes
Course Snack
Servings 20

Ingredients
  

  • 1 ds Kondenseret mælk sødet
  • 50 stk Mandler
  • 25 stk Hasselnødder
  • 6 spsk Hørfrøkerner
  • 6 spsk Solsikkekerner
  • 4 spsk Kokosmel
  • 3 spsk Siafrø
  • 4 dl Havregryn
  • 15 stk Mørk pålægschokolade

Instructions
 

  • Lun den kondenserede mælk i en kasserolle til den er ~40° (så er den mere flydende).
  • Hak imens mandler og nødder groft, og kom dem i en skål sammen med resten af de tørre ingredienser og bland dem.
  • Den lune kondenserede mælk tilføres, og røres sammen (med en dejskraber), til en let klistret masse.
  • Læg et stykke bagepapir i bunde af et ildfast fad og fordel herefter massen jævnt der i.
  • Bages i ovnen ca 1 time ved 125°
  • Efter bagning sættes det hele stykke til afkøling på rist (fordel straks mørk pålægschokolade på toppen, så det når at smelte fast).
  • Efter ca 10 minutter kan stykket flyttes til et skærebræt og med en skarp kniv skæres ud i passende stykker.
  • Stykkerne sættes til yderligere afkøling i ~ 1 time, hvorefter chokoladen vil være stivnet.

Notes

Pak evt. stykkerne individuelt ind i mellemlægspapir, så de er klar til madpakken 🙂
Keyword opdateret