
Müslibar
Et sundere alternativ til dem der købes i supermarkederne
Ingredients
- 1 ds Kondenseret mælk sødet
- 50 stk Mandler
- 25 stk Hasselnødder
- 6 spsk Hørfrøkerner
- 6 spsk Solsikkekerner
- 4 spsk Kokosmel
- 3 spsk Siafrø
- 4 dl Havregryn
- 15 stk Mørk pålægschokolade
Instructions
- Lun den kondenserede mælk i en kasserolle til den er ~40° (så er den mere flydende).
- Hak imens mandler og nødder groft, og kom dem i en skål sammen med resten af de tørre ingredienser og bland dem.
- Den lune kondenserede mælk tilføres, og røres sammen (med en dejskraber), til en let klistret masse.
- Læg et stykke bagepapir i bunde af et ildfast fad og fordel herefter massen jævnt der i.
- Bages i ovnen ca 1 time ved 125°
- Efter bagning sættes det hele stykke til afkøling på rist (fordel straks mørk pålægschokolade på toppen, så det når at smelte fast).
- Efter ca 10 minutter kan stykket flyttes til et skærebræt og med en skarp kniv skæres ud i passende stykker.
- Stykkerne sættes til yderligere afkøling i ~ 1 time, hvorefter chokoladen vil være stivnet.
Notes
Pak evt. stykkerne individuelt ind i mellemlægspapir, så de er klar til madpakken 🙂