
Italiensk ovnbagt tomatsuppe
Ingredients
- 1 kg tomater
- 1 stk rød peberfrugt
- 1 spsk balsamico
- ½ tsk salt
- 1 dl olivenolie
- 2 skalotteløg
- 4 fed hvidløg
- 1 hel potte friske basilikumblade
- 1 tsk tørret oregano
- 2½ dl vand
- 1 stk grøntsags bouillonterning
- 1 dl fløde
- 2 tsk sukker
- Salt og friskkværnet peber
- evt. creme fraiche til servering
Instructions
- Forvarm ovnen til 200° varmluft.
- Tomaterne kommes i et ildfast fad. Små tomater kommes hele i fadet, men er det lidt større tomater skal de halveres eller deles i kvarte.
- Skær peberfrugten i mindre tern og kom den ved.
- Dryp med en smule balsamico, en stor sjat olivenolie og lidt salt.
- Bages 20 minutter i ovnen.
- Imens snittes skalotteløg og hvidløgsfed fint og sauteres helt bløde i en god sjat olie (ved relativ svag varme) i cirka 10 minutter. -De skal være helt bløde, men uden at tage farve.
- Når tomaterne til din tomatsuppe er færdigbagte, tages de ud af ovnen og hældes i gryden.
- Der tilsættes vand, en bouillonterning, oregano og basilikum. kog nu tomatsuppen op.
- Derefter blendes tomatsuppen med en stavblender.
- Tilsæt fløde og smag tomatsuppen til med sukker, balsamico, salt og friskkværnet peber.
Notes
Serveres med parmasan flager på toppen, en klat cremefraiche og et godt stykke brød.