Italiensk ovnbagt tomatsuppe

Prep Time 15 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 55 minutes
Course Hovedret, Suppe

Ingredients
  

  • 1 kg tomater
  • 1 stk rød peberfrugt
  • 1 spsk balsamico
  • ½ tsk salt
  • 1 dl olivenolie
  • 2 skalotteløg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 hel potte friske basilikumblade
  • 1 tsk tørret oregano
  • dl vand
  • 1 stk grøntsags bouillonterning
  • 1 dl fløde
  • 2 tsk sukker
  • Salt og friskkværnet peber
  • evt. creme fraiche til servering

Instructions
 

  • Forvarm ovnen til 200° varmluft.
  • Tomaterne kommes i et ildfast fad. Små tomater kommes hele i fadet, men er det lidt større tomater skal de halveres eller deles i kvarte.
  • Skær peberfrugten i mindre tern og kom den ved.
  • Dryp med en smule balsamico, en stor sjat olivenolie og lidt salt.
  • Bages 20 minutter i ovnen.
  • Imens snittes skalotteløg og hvidløgsfed fint og sauteres helt bløde i en god sjat olie (ved relativ svag varme) i cirka 10 minutter. -De skal være helt bløde, men uden at tage farve.
  • Når tomaterne til din tomatsuppe er færdigbagte, tages de ud af ovnen og hældes i gryden.
  • Der tilsættes vand, en bouillonterning, oregano og basilikum. kog nu tomatsuppen op.
  • Derefter blendes tomatsuppen med en stavblender.
  • Tilsæt fløde og smag tomatsuppen til med sukker, balsamico, salt og friskkværnet peber.

Notes

Serveres med parmasan flager på toppen, en klat cremefraiche og et godt stykke brød.
Keyword opdateret