
Pandekager
Med kærnemælk og æg - Som hvor mor lavede dem 🙂
Ingredients
- 250 g hvedemel
- 3 tsk bagepulver
- 3 tsk sukker
- ½ tsk salt
- 2 dl mælk
- 3 dl kærnemælk
- 4 stk æg
- 1 tsk vanillepulver
- 60 g smør smeltet
Instructions
- Bland alle ingredienserne (undtaget smør) godt sammen med en håndmixer. - Imens smeltes sløret i en gryde eller mikroovn, til det er flydende. - Tilsæt smøret under omrøring med håndmixer.
- Bag pandekagerne på en pande ved middelvarme. (husk en lille klat smør på panden til den første pandekage, men herefter skal der ikke tilsættes fedtstof, da det allerede er i dejen.
Notes
En sundere og mere mættende variant opnås ved at tilføre lidt havregryn til dejen.
I så fald tilføjes yderligere:
1 dl Havregryn
1 tsk sukker
1 dl Mælk
1 dl Kærnemælk Serveres med Ahorn sirup, syltetøj, flormelis, is eller hvad man lige lyster 🙂
1 tsk sukker
1 dl Mælk
1 dl Kærnemælk Serveres med Ahorn sirup, syltetøj, flormelis, is eller hvad man lige lyster 🙂