Pandekager

Med kærnemælk og æg - Som hvor mor lavede dem 🙂
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Course Hovedret, Kage & Dessert
Servings 4

Ingredients
  

  • 250 g hvedemel
  • 3 tsk bagepulver
  • 3 tsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 2 dl mælk
  • 3 dl kærnemælk
  • 4 stk æg
  • 1 tsk vanillepulver
  • 60 g smør smeltet

Instructions
 

  • Bland alle ingredienserne (undtaget smør) godt sammen med en håndmixer. - Imens smeltes sløret i en gryde eller mikroovn, til det er flydende. - Tilsæt smøret under omrøring med håndmixer.
  • Bag pandekagerne på en pande ved middelvarme. (husk en lille klat smør på panden til den første pandekage, men herefter skal der ikke tilsættes fedtstof, da det allerede er i dejen.

Notes

En sundere og mere mættende variant opnås ved at tilføre lidt havregryn til dejen.
I så fald tilføjes yderligere:
1 dl Havregryn
1 tsk sukker
1 dl Mælk
1 dl Kærnemælk
 
Serveres med Ahorn sirup, syltetøj, flormelis, is eller hvad man lige lyster 🙂
Keyword opdateret