
Pasta m. Cremet Svampesauce
Nem og velsmagende
Ingredients
- 500 g tagliatelle bredbåndspasta
- 500 g. blandede svampe f.eks. shitake, markchampignon, østershatte, Karl Johansvampe
- 125 g bacon
- 1 fed hvidløg
- 1 stk skalotteløg stort
- 1 spsk smør og lidt olivenolie
- 2 dl fløde
- frisk timian en lille håndfuld
- et skvæt citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Instructions
- Sæt vand over til pastaen. Rens svampene og del dem i kvarte.
- Skær bacon i strimler og steg dem sprøde på panden. - Tag dem af panden og over på noget fedtsugende papir.
- Hak hvidløg og skalotteløg og svits begge dele i smør og olivenolie på en pande på medium varme til de er bløde og gennemsigtige.
- Tag løg og hvidløg af panden, varm den grundigt op og svits svampene i en smule olie. Det er vigtigt, at panden er ordentlig varm, så svampene ikke begynder at koge i deres eget væde og bliver bløde og slaskede. Når svampene er let ristede, tilsættes løg og skalotteløg igen.
- Hæld fløden over, tilsæt frisk timian og lad det simre uden låg.
- Kom nu pastaen i det kogende vand
- Smag imens saucen til med salt, frisk peber og en smule citronsaft.
- Servér med det samme pastaen er klar, med sprødt bacon og revet parmesan på toppen.
Notes
Kan spise alene, men går også godt med et stykke stegt kyllingebryst.