Pastapenne med tomatflødesauce og røget laks

Man kan benytte både varm og koldrøget laks til denne ret.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 35 minutes
Course Hovedret, pastaret
Servings 6

Ingredients
  

  • 500 g pasta penne
  • 1 stk løg finthakket
  • 1 fed hvidløg finthakket
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 ds hakkede tomater
  • 1 ½ dl piskefløde
  • 100 g røget laks skåret i strimler
  • frisk basilikum
  • flagesalt
  • sort peber friskkværnet

Instructions
 

  • Blancher løg og hvidløg i olie i en sautepande ved middelvarme til de er bløde og gennemsigtige.
  • Blend de hakkede tomater kort med fx en stavblender og kommes i gryden sammen med fløde. Lad det simre uden låg i 15-20 minutter.
  • Kog pastapenne imens.
  • Når saucen har simret, så smages den til med halvdelen af basilikumbladene, som finthakkes, samt salt og peber.
  • Vend pastapenne grundigt rundt i tomatsaucen og vend derefter den strimlede røgede laks i.
  • Serveres med revet parmasan og basilikumsblade på toppen.

Notes

Kan med fordel serveres sammen med en lille salat og en godt stykke ciabatta brød
Keyword opdateret