
Pastapenne med tomatflødesauce og røget laks
Man kan benytte både varm og koldrøget laks til denne ret.
Ingredients
- 500 g pasta penne
- 1 stk løg finthakket
- 1 fed hvidløg finthakket
- 1 spsk olivenolie
- 2 ds hakkede tomater
- 1 ½ dl piskefløde
- 100 g røget laks skåret i strimler
- frisk basilikum
- flagesalt
- sort peber friskkværnet
Instructions
- Blancher løg og hvidløg i olie i en sautepande ved middelvarme til de er bløde og gennemsigtige.
- Blend de hakkede tomater kort med fx en stavblender og kommes i gryden sammen med fløde. Lad det simre uden låg i 15-20 minutter.
- Kog pastapenne imens.
- Når saucen har simret, så smages den til med halvdelen af basilikumbladene, som finthakkes, samt salt og peber.
- Vend pastapenne grundigt rundt i tomatsaucen og vend derefter den strimlede røgede laks i.
- Serveres med revet parmasan og basilikumsblade på toppen.
Notes
Kan med fordel serveres sammen med en lille salat og en godt stykke ciabatta brød