Persille Pesto

Fantastisk til en sandwich, til tapas eller pastaretter
Prep Time 20 minutes
Cook Time 5 minutes
Total Time 25 minutes
Course Dip & Dressinger, tilbehør

Ingredients
  

  • 1 stor dusk bredbladet persille skyllet og tørret
  • 1 fed hvidløg
  • 30 g mandler
  • 1 dl olivenolie
  • 1 spsk revet parmesan eller anden fast ost
  • Saften fra ½ citron ell. lime
  • Salt

Instructions
 

  • Skyl og tør persillen, og pil hvidløgsfeddet.
  • Hak mandlerne groft, rist dem på en tør pande, og kom dem i en foodprocessor eller blender (en stavblender kan også anvendes) og blend dem sammen med, persille, hvidløg, olie, parmasanost og citronsaft. Bliv ved med at blende til konsistensen er ensartet og cremet.
  • Smag til med salt, peber og evt. lidt mere citron ell. limesaft.

Notes

Opskriften kan varieres i det uendelige... mandler kan (nogen vil mene med fordel) erstattes helt eller delvis af pinjekerner, og persille kan udskiftet med basilikum
Keyword opdateret