
Persille Pesto
Fantastisk til en sandwich, til tapas eller pastaretter
Ingredients
- 1 stor dusk bredbladet persille skyllet og tørret
- 1 fed hvidløg
- 30 g mandler
- 1 dl olivenolie
- 1 spsk revet parmesan eller anden fast ost
- Saften fra ½ citron ell. lime
- Salt
Instructions
- Skyl og tør persillen, og pil hvidløgsfeddet.
- Hak mandlerne groft, rist dem på en tør pande, og kom dem i en foodprocessor eller blender (en stavblender kan også anvendes) og blend dem sammen med, persille, hvidløg, olie, parmasanost og citronsaft. Bliv ved med at blende til konsistensen er ensartet og cremet.
- Smag til med salt, peber og evt. lidt mere citron ell. limesaft.
Notes
Opskriften kan varieres i det uendelige... mandler kan (nogen vil mene med fordel) erstattes helt eller delvis af pinjekerner, og persille kan udskiftet med basilikum