Risotto med Svampe og Parmasan

En super smagfuld klassisk italiensk ret, der i denne udgave tilmed er vegetarisk 🙂
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Course Hovedret
Servings 4

Ingredients
  

  • 500 g rensede svampe fx kantareller, champignon, portobello, bøgehat
  • 1 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • Olie til stegning
  • 300 g risottoris
  • 1 l grøntsagsbouillon (eller hønsebouillon)
  • 2,5 dl hvidvin
  • 75 g smør
  • 100 g friskrevet parmesan
  • ½ bndt Persille hakket
  • Salt & peber

Instructions
 

  • Hak halvdelen af svampene fint, og skær resten i mundrette stykker. Pil og hak løg og hvidløg, og steg begge dele i olie et par minutter, uden at de tager farve. Tilsæt nu de hakkede svampe, og lad dem stege med et par minutter (de mundrette stykker gemmes til senere).
  • Skru nu op for varmen, tilsæt risene, og svits et minuts tid. Tilsæt hvidvinen, og rør ofte, til den er fordampet. Hæld bouillonen i lidt efter lidt, sĂĄ den langsomt arbejdes ind i risen -under hyppig omrøring. Fortsæt med dette, til risene er kogt færdige. De skal være møre, men stadig have bid. Det tager cirka 15 minutter.
  • Imens steges de resterende svampe i resten af smørret. Krydres til slut med lidt flagesalt.
  • NĂĄr risene er møre,tilsættes 50 g smør, parmesan og persille til risene, og risottoen smages til med salt og peber. - Lige inden servering drysses de stegte svampe pĂĄ toppen.

Notes

Servér evt. med godt brød og et ekstra drys parmesan på toppen.
Keyword opdateret