
Risotto med Svampe og Parmasan
En super smagfuld klassisk italiensk ret, der i denne udgave tilmed er vegetarisk 🙂
Ingredients
- 500 g rensede svampe fx kantareller, champignon, portobello, bøgehat
- 1 stk løg
- 2 fed hvidløg
- Olie til stegning
- 300 g risottoris
- 1 l grøntsagsbouillon (eller hønsebouillon)
- 2,5 dl hvidvin
- 75 g smør
- 100 g friskrevet parmesan
- ½ bndt Persille hakket
- Salt & peber
Instructions
- Hak halvdelen af svampene fint, og skær resten i mundrette stykker. Pil og hak løg og hvidløg, og steg begge dele i olie et par minutter, uden at de tager farve. Tilsæt nu de hakkede svampe, og lad dem stege med et par minutter (de mundrette stykker gemmes til senere).
- Skru nu op for varmen, tilsæt risene, og svits et minuts tid. Tilsæt hvidvinen, og rør ofte, til den er fordampet. Hæld bouillonen i lidt efter lidt, så den langsomt arbejdes ind i risen -under hyppig omrøring. Fortsæt med dette, til risene er kogt færdige. De skal være møre, men stadig have bid. Det tager cirka 15 minutter.
- Imens steges de resterende svampe i resten af smørret. Krydres til slut med lidt flagesalt.
- Når risene er møre,tilsættes 50 g smør, parmesan og persille til risene, og risottoen smages til med salt og peber. - Lige inden servering drysses de stegte svampe på toppen.
Notes
Servér evt. med godt brød og et ekstra drys parmesan på toppen.