
Shepards Pie
En variant af en engelsk klassiker
Ingredients
- 500 g hakket oksekød eller lam
- 1 spsk smør
- 1 stk stort løg finthakket
- 2 stk store gulerødder groftrevet
- 2 fed hvidløg knust
- 2 stængler bladselleri groft revet
- 2 spsk worcestershire sauce
- 2 spsk tomatpure
- 1 tsk tørret timian eller 1 spsk frisk timian
- 1 spsk finthakket frisk rosmarin
- 3 dl rødvin
- 3 dl kyllinge el. hønsefond eller boullion
- salt og friskkværnet peber
Kartoffelmos:
- 1 kg kartofler skrællede
- 75 g smør
- 2-3 spsk piskefløde kan undlades
- 2 spsk friskrevet parmesan
- 1 spsk pankorasp eller alm rasp
- salt og peber
Instructions
- Sauter de hakkede løg i en gryde med smør til de er klare og gennemsigtige. Tilsæt kød og brun det godt igennem ved høj varme.
- Skrue ned for varmen og tilsæt gulerødder, bladselleri, hvidløg, tomatpure, rødvin, 2 spsk Worcestershire sauce, hønsefond samt timian, rosmarin, salt og peber.
- Kog op og lad det simre i 10 minutter.
Kartoffelmos:
- Kog kartoflerne i en gryde med rigeligt vand (uden salt) til de er møre.
- Kom de møre varme kartofler i en stor skål sammen med smør. Pisk godt igennem med en håndmikser til kartoffelmosen er cremet og luftig. Tilsæt piskefløde og smag til med parmesanost, salt og peber.
Samling:
- Fordel kødsaucen i et smurt ovnfast fad og læg et låg af kartoffelmos over. I første omgang glattes kartoffelmosen pænt ud med en spartel – dernæst laves mønster med en gaffel (se billede) og drys over med pankorasp og lidt ekstra parmesan.
- Bag i ovnen ved 180 grader varmluft i 30-45 minutter.