
Vaniljekranse
Mette Blomsterbergs version... den er altså bare god.
Ingredients
- ½ polynesisk vaniljestang
- 180 g sukker
- 200 g smør saltet og tempereret
- 1 stk æg
- 75 g mandelmel
- 250 g hvedemel
Instructions
- Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekornene og lidt af sukkeret sammen med en paletkniv, så kornene skilles ad.
- Rør vanilje, sukker og det stuetempererede smør sammen. Rør ægget med i blandingen og tilsæt slutteligt mandelmel og hvedemel.
- Hæld dejen i en stofsprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt straks ud i vaniljekranse på bagepapir, diameter ca. 5 cm.
- Bag dine vaniljekranse ved 200° til de er let gyldne - ca. 10- 14 min.
- Afkøl de færdigbagte vaniljekranse på bagerist og opbevar dem i en tætsluttende dåse.
Notes
Du kan selv lave mandelmel ved at blende en håndfuld mandler helt fin.