Ymer fromage

En superlækker dessert, der ikke er påtrængende sød eller fed, men istedet dejlig cremet og frisk
Course Kage & Dessert
Servings 6

Ingredients
  

  • 5 dl Ymer
  • 4 spsk spsk Sukker
  • ½ Vanillestang kornene herfra
  • 2 dl Piskefløde
  • 5 blade Husblas

Instructions
 

  • Ymer røres op med sukker og kornene fra vanillestangen.
  • Fløden piskes, men ikke for stiv og vendes i.
  • Husblassen sættes i blød i ca 5 min. i koldt vand, og kommes efterfølgende i en skål, med så meget vand, som der nu følger med, når den trækkes op af udblødningsvandet.
  • Husblassen smeltes nu i vandbad til ca 40° (lidt mere end håndvarm) og blandes i fromagen.
  • Fromagen fyldes efterfølgende i en skål og stilles koldt nogle timer.

Notes

Pyntes evt. med små klatter flødeskum, blade af citronmelis, bær eller frugt.
Keyword opdateret