
Porre bacon tærte m. kylling
Lækker og smagfuld. – Skal den have fuld smadder på det lækre laves den på butterdej, men skal der spares på kalorierne, er en alm./grov tærtedej også ganske fin.
Ingredients
- 1 rl butterdej eller anden tærtedej
- 2 stk porre
- 1 stk løg
- 1 fed hvidløg
- 1 pk bacon i skiver
- 4 stk æg
- 3 stk Kyllingebryst
- 1 dl fløde
- 1 tsk paprika
- 100 g revet gratinereringsost revet
- 2 stk bouillon grøntsag
Instructions
- Rens kyllingebryst filetterne, og kom dem i en lille gryde m. ca 1l. grøntsagsbouillon. bring gryden i kog og lad den herefter stå og småsimre i 20min.
- Når kyllingen er færdigkogt, tages den hop på en dyb tallerken og hives fra hinanden med 2 gafler (som var det pulled chicken)
- Udrul butterdejen, så den passer i tærteformen. (bemærk, at bruger du en alm. tærtedej, skal tærteformen smøres grundigt, inden dejen kommes i formen)
- Løg og porre skæres i tynde skiver og hvidløget hakkes fint.
- Bacon skiverne skæres i ½ cm strimler og steges herefter på panden, til det er let gylden.
- Tilsæt nu løg, porre og hvidløg (evt. en smule olie, hvis der ikke er baconfedt nok til stegning). Efter nogle minutter tilsættes kyllingen, sammen med paprika, salt og peber. – Smag godt til til og fordel herefter bladningen i tærteformen
- Pisk æg, fløde, salt og peber sammen i en skål og hæld over fyldet i tærteformen. Drys herefter med den revne gratinerings ost.
- Bag nu tærten i ca. 25-30min ved 180° varmluft
Notes
Serveres med god og gerne simpel salat ala. hjertesalat, avocado, tomat, gulerødder og agurk.