Porre bacon tærte m. kylling

Lækker og smagfuld. – Skal den have fuld smadder på det lækre laves den på butterdej, men skal der spares på kalorierne, er en alm./grov tærtedej også ganske fin.
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour
Course Hovedret
Servings 4

Ingredients
  

  • 1 rl butterdej eller anden tærtedej
  • 2 stk porre
  • 1 stk løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 pk bacon i skiver
  • 4 stk æg
  • 3 stk Kyllingebryst
  • 1 dl fløde
  • 1 tsk paprika
  • 100 g revet gratinereringsost revet
  • 2 stk bouillon grøntsag

Instructions
 

  • Rens kyllingebryst filetterne, og kom dem i en lille gryde m. ca 1l. grøntsagsbouillon. bring gryden i kog og lad den herefter stå og småsimre i 20min.
  • Når kyllingen er færdigkogt, tages den hop på en dyb tallerken og hives fra hinanden med 2 gafler (som var det pulled chicken)
  • Udrul butterdejen, så den passer i tærteformen. (bemærk, at bruger du en alm. tærtedej, skal tærteformen smøres grundigt, inden dejen kommes i formen)
  • Løg og porre skæres i tynde skiver og hvidløget hakkes fint.
  • Bacon skiverne skæres i ½ cm strimler og steges herefter på panden, til det er let gylden.
  • Tilsæt nu løg, porre og hvidløg (evt. en smule olie, hvis der ikke er baconfedt nok til stegning). Efter nogle minutter tilsættes kyllingen, sammen med paprika, salt og peber. – Smag godt til til og fordel herefter bladningen i tærteformen
  • Pisk æg, fløde, salt og peber sammen i en skål og hæld over fyldet i tærteformen. Drys herefter med den revne gratinerings ost.
  • Bag nu tærten i ca. 25-30min ved 180° varmluft

Notes

Serveres med god og gerne simpel salat ala. hjertesalat, avocado, tomat, gulerødder og agurk.  
Keyword opdateret