Lækker og smagfuld. - Skal den have fuld smadder på det lækre laves den på butterdej, men skal der spares på kalorierne, er en alm./grov tærtedej også ganske fin.
Rens kyllingebryst filetterne, og kom dem i en lille gryde m. ca 1l. grøntsagsbouillon. bring gryden i kog og lad den herefter stå og småsimre i 20min.
Når kyllingen er færdigkogt, tages den hop på en dyb tallerken og hives fra hinanden med 2 gafler (som var det pulled chicken)
Udrul butterdejen, så den passer i tærteformen. (bemærk, at bruger du en alm. tærtedej, skal tærteformen smøres grundigt, inden dejen kommes i formen)
Løg og porre skæres i tynde skiver og hvidløget hakkes fint.
Bacon skiverne skæres i ½ cm strimler og steges herefter på panden, til det er let gylden.
Tilsæt nu løg, porre og hvidløg (evt. en smule olie, hvis der ikke er baconfedt nok til stegning). Efter nogle minutter tilsættes kyllingen, sammen med paprika, salt og peber. - Smag godt til til og fordel herefter bladningen i tærteformen
Pisk æg, fløde, salt og peber sammen i en skål og hæld over fyldet i tærteformen. Drys herefter med den revne gratinerings ost.
Bag nu tærten i ca. 25-30min ved 180° varmluft
Notes
Serveres med god og gerne simpel salat ala. hjertesalat, avocado, tomat, gulerødder og agurk.