Enchiladas m. Oksekød

Prep Time 45 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 1 hour
Course Hovedret
Servings 4

Ingredients
  

Kødfyld:

  • 500 g Hakket Oksekød
  • 0,5 stk Løg stort
  • 0,5 tsk Chilipulver
  • 0,5 dl Oksebouillon
  • 6 Tortillas Pandekager
  • revet ost

Sovs:

  • 0,5 stk Løg
  • 3 fed Hvidløg
  • 3,5 tsk Chilipulver
  • 1 tsk Tørret Basilikum
  • 0,5 tsk Salt
  • 0,5 tsk Peber
  • 1 tsk Spidskommen
  • 1 tsk Koriander
  • 1 ds Hakket tomater
  • 1 ds Tomatpure
  • 2 dl Oksebouillon

Instructions
 

Sovs:

  • Løget snittes fint og sauteres sammen med de pressede hvidløg i lidt olie.
  • Dåsetomaterne hældes i gryden, sammen med de tørrede krydderier.
  • Oksebouillon og tomatpure kommes i, røres og det hele småkoges.

Kødfyld:

  • Løg og hvidløg steges let af i lidt olie.
  • Oksekødet tilsættes og brunes af.
  • Krydderier og oksebouillon kommes i, og lad det småsimre i 5-10 minutter til væden er reduceret.
  • Ovnen forvarmes ved 170°.

Samling af Enchilada:

  • Lidt oksekød kommes på en tortillas pandekage sammen med en skefuld sovs og en smule cheddarost. Pandekagen rulles til en pølse, og lægges i fadet.
  • Tortillas pandekagerne lægges ved siden af hinanden i fadet.
  • Resten af saucen hældes over, og der drysses med lidt revet cheddar ost.
  • Fadet stilles i ovnen og bages i 10 minutter.

Notes

Til retten serveres kogte ris og en let salat.
Keyword opdateret