
Indisk "Butter Chicken"
Retten indeholder ikke skyggen af smør, men har fået sit navn fordi kyllingen i denne ret bliver blød som smør, grundet marinaden´s indhold af enzymer fra bla. ymer og limesaft 🙂Kyllingen skal lægge i marinade natten over i køleskab! - så retten påbegyndes dagen inden den skal serveres!
Ingredients
Marinade:
- 1 dl Youghurt/Ymer
- 2 fed Hvidløg
- 1 tsk Salt
- 1 tsk Garam Masala
- 1 tsk Paprika
- 1 tsk Gurkemeje
- 1 tsk Spidskommen
- 1 stk Lime frugt saft
- 6 stk kyllingebrystfiletter
Sauce:
- 2 stk Løg
- 2 fed Hvidløg
- 2 spsk Garam Masala
- 2 tsk Paprika
- ½ tsk Kardemomme
- 1 tsk Salt
- 1½ dl Fløde
- 3 dl Vand
- 1 dj Hakkede tomater Mutti 🙂
- Olivenolie + smør til stegning
- Peber efter smag evt. lidt chili hvis den skal piftes op.
- Bredbladet Persille eller frisk koriander til pynt.
Instructions
Marinade:
- Lav marinade ved at blande yoghurt/ymer med krydderierne og limesaft.
- Skær kyllingebrysterne i mundrette stykker og kom det i marinaden. Lad det stå i minimum 6 timer (og gerne 24), så kyllingen optager smag og bliver rigtig mør.
Sauce:
- Skær løgene i tern og hak hvidløgene fint.
- Kom olivenolie i en stor gryde og steg løg og hvidløg heri så de bliver klare og møre.
- Tilsæt garam masala, paprika og kardemomme, og svits det godt.
- Tilsæt herefter fløde, vand, hakkede tomater, salt og friskkværnet peber (og eventuelt chili) og lad simre i 10-15 minutter.
- Brug en stavblender til at blende saucen, så den bliver fin og uden klumper.
- Kom herefter kyllingen og marinaden i saucen og lad det hele småkoge i 30 minutter (meget gerne længere) så kyllingen bliver helt mør.
Notes
Serveres med ris, frisk koriander på toppen og naanbrød.