Go Back

Indisk "Butter Chicken"

Retten indeholder ikke skyggen af smør, men har fået sit navn fordi kyllingen i denne ret bliver blød som smør, grundet marinaden´s indhold af enzymer fra bla. ymer og limesaft :)
Kyllingen skal lægge i marinade natten over i køleskab! - så retten påbegyndes dagen inden den skal serveres!
Prep Time 45 minutes
Cook Time 45 minutes
Marinering 1 day
Total Time 1 hour 30 minutes
Course Hovedret
Servings 6

Ingredients
  

Marinade:

  • 1 dl Youghurt/Ymer
  • 2 fed Hvidløg
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Garam Masala
  • 1 tsk Paprika
  • 1 tsk Gurkemeje
  • 1 tsk Spidskommen
  • 1 stk Lime frugt saft
  • 6 stk kyllingebrystfiletter

Sauce:

  • 2 stk Løg
  • 2 fed Hvidløg
  • 2 spsk Garam Masala
  • 2 tsk Paprika
  • ½ tsk Kardemomme
  • 1 tsk Salt
  • dl Fløde
  • 3 dl Vand
  • 1 dj Hakkede tomater Mutti :)
  • Olivenolie + smør til stegning
  • Peber efter smag evt. lidt chili hvis den skal piftes op.
  • Bredbladet Persille eller frisk koriander til pynt.

Instructions
 

Marinade:

  • Lav marinade ved at blande yoghurt/ymer med krydderierne og limesaft.
  • Skær kyllingebrysterne i mundrette stykker og kom det i marinaden. Lad det stå i minimum 6 timer (og gerne 24), så kyllingen optager smag og bliver rigtig mør.

Sauce:

  • Skær løgene i tern og hak hvidløgene fint.
  • Kom olivenolie i en stor gryde og steg løg og hvidløg heri så de bliver klare og møre.
  • Tilsæt garam masala, paprika og kardemomme, og svits det godt.
  • Tilsæt herefter fløde, vand, hakkede tomater, salt og friskkværnet peber (og eventuelt chili) og lad simre i 10-15 minutter.
  • Brug en stavblender til at blende saucen, så den bliver fin og uden klumper.
  • Kom herefter kyllingen og marinaden i saucen og lad det hele småkoge i 30 minutter (meget gerne længere) så kyllingen bliver helt mør.

Notes

Serveres med ris, frisk koriander på toppen og naanbrød.
Keyword opdateret