Retten indeholder ikke skyggen af smør, men har fået sit navn fordi kyllingen i denne ret bliver blød som smør, grundet marinaden´s indhold af enzymer fra bla. ymer og limesaft :)Kyllingen skal lægge i marinade natten over i køleskab! - så retten påbegyndes dagen inden den skal serveres!
Peber efter smagevt. lidt chili hvis den skal piftes op.
Bredbladet Persille eller frisk koriander til pynt.
Instructions
Marinade:
Lav marinade ved at blande yoghurt/ymer med krydderierne og limesaft.
Skær kyllingebrysterne i mundrette stykker og kom det i marinaden. Lad det stå i minimum 6 timer (og gerne 24), så kyllingen optager smag og bliver rigtig mør.
Sauce:
Skær løgene i tern og hak hvidløgene fint.
Kom olivenolie i en stor gryde og steg løg og hvidløg heri så de bliver klare og møre.
Tilsæt garam masala, paprika og kardemomme, og svits det godt.
Tilsæt herefter fløde, vand, hakkede tomater, salt og friskkværnet peber (og eventuelt chili) og lad simre i 10-15 minutter.
Brug en stavblender til at blende saucen, så den bliver fin og uden klumper.
Kom herefter kyllingen og marinaden i saucen og lad det hele småkoge i 30 minutter (meget gerne længere) så kyllingen bliver helt mør.
Notes
Serveres med ris, frisk koriander på toppen og naanbrød.