Kartoffelblinis med røget laksemousse

En relativ nem forret, der ser ud af mere arbejde end det egentlig er 🙂
Prep Time 15 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 40 minutes
Course Forret, tilbehør

Ingredients
  

  • Kartoffelblinis
  • 350 g kartofler kogt møre, og kolde
  • 3 spsk hvedemel
  • 4 spsk cremefraiche 38%
  • 1 knivspids bagepulver
  • 2 æg delt i hvide og blomme
  • salt
  • sort peber friskkværnet
  • 1 spsk smør til stegning

  • Røget laksemousse
  • 125 g varmrøget laks
  • 1 spsk mayonnaise
  • 1/2 dl cremefraiche 38%
  • 1/2 dl purløg fintklippet
  • 1 øko citron saft + lidt revet skal
  • flagesalt
  • sort peber friskkværnet

  • Derudover
  • 1 håndfuld frisk dild
  • 2 spsk stenbiderrogn hvis sæson

Instructions
 

  • Kartoffelblinis
  • Rør mel og bagepulver sammen.
  • Mos de kolde kartofler og rør dem sammen med mel/bagepulver, cremefraiche, æggeblomme, salt og friskkværnet sort peber.
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
  • Smelt smør på en stor pande eller blinispande ved middelvarme. Kom dejen på i små klatter, vend dem og steg dem gyldne på begge sider.

  • Røget laksemousse
  • Rør den varmrøget laks, mayonnaise og cremefraiche sammen med en gaffel til moussen har en lækker cremet konsistens.
  • Rør purløg i og smag til med lidt citronsaft, citronskal, salt og peber.
  • Anret kartoffelblinis med røget laksemousse, dild og evt lidt stenbiderrogn, når det er sæson.
Keyword opdateret