
Kartoffelblinis med røget laksemousse
En relativ nem forret, der ser ud af mere arbejde end det egentlig er 🙂
Ingredients
- Kartoffelblinis
- 350 g kartofler kogt møre, og kolde
- 3 spsk hvedemel
- 4 spsk cremefraiche 38%
- 1 knivspids bagepulver
- 2 æg delt i hvide og blomme
- salt
- sort peber friskkværnet
- 1 spsk smør til stegning
- Røget laksemousse
- 125 g varmrøget laks
- 1 spsk mayonnaise
- 1/2 dl cremefraiche 38%
- 1/2 dl purløg fintklippet
- 1 øko citron saft + lidt revet skal
- flagesalt
- sort peber friskkværnet
- Derudover
- 1 håndfuld frisk dild
- 2 spsk stenbiderrogn hvis sæson
Instructions
- Kartoffelblinis
- Rør mel og bagepulver sammen.
- Mos de kolde kartofler og rør dem sammen med mel/bagepulver, cremefraiche, æggeblomme, salt og friskkværnet sort peber.
- Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
- Smelt smør på en stor pande eller blinispande ved middelvarme. Kom dejen på i små klatter, vend dem og steg dem gyldne på begge sider.
- Røget laksemousse
- Rør den varmrøget laks, mayonnaise og cremefraiche sammen med en gaffel til moussen har en lækker cremet konsistens.
- Rør purløg i og smag til med lidt citronsaft, citronskal, salt og peber.
- Anret kartoffelblinis med røget laksemousse, dild og evt lidt stenbiderrogn, når det er sæson.