Kartoffelblinis med røget laksemousse
En relativ nem forret, der ser ud af mere arbejde end det egentlig er :)
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 25 minutes mins
Total Time 40 minutes mins
- Kartoffelblinis
- 350 g kartofler kogt møre, og kolde
- 3 spsk hvedemel
- 4 spsk cremefraiche 38%
- 1 knivspids bagepulver
- 2 æg delt i hvide og blomme
- salt
- sort peber friskkværnet
- 1 spsk smør til stegning
- Røget laksemousse
- 125 g varmrøget laks
- 1 spsk mayonnaise
- 1/2 dl cremefraiche 38%
- 1/2 dl purløg fintklippet
- 1 øko citron saft + lidt revet skal
- flagesalt
- sort peber friskkværnet
- Derudover
- 1 håndfuld frisk dild
- 2 spsk stenbiderrogn hvis sæson
Kartoffelblinis
Rør mel og bagepulver sammen.
Mos de kolde kartofler og rør dem sammen med mel/bagepulver, cremefraiche, æggeblomme, salt og friskkværnet sort peber.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
Smelt smør på en stor pande eller blinispande ved middelvarme. Kom dejen på i små klatter, vend dem og steg dem gyldne på begge sider.
Røget laksemousse
Rør den varmrøget laks, mayonnaise og cremefraiche sammen med en gaffel til moussen har en lækker cremet konsistens.
Rør purløg i og smag til med lidt citronsaft, citronskal, salt og peber.
Anret kartoffelblinis med røget laksemousse, dild og evt lidt stenbiderrogn, når det er sæson.