Quesadillas m. oksekød og tomat/avocado salsa

Lækker variant af Mexikanernes svar på Pizza´en...
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour
Course Hovedret
Servings 4

Ingredients
  

  • Kød:
  • 1 stk løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 stk peberfrugter
  • Olie til stegning
  • 500 g hakket oksekød
  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 tsk spidskommen
  • 2 tsk oregano
  • Spicy tomatsalsa med avocado
  • 6 stk tomater
  • 1 stk chilipeber
  • 1 stk rødløg
  • 2 stk avocadoer
  • 1 bdt koriander frisk
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 stk lime
  • 8 stk Tortilla pandekager
  • 200 g revet ost gerne cheddar
  • Salt & peber

Instructions
 

  • Kød:
  • Pil og hak løg og hvidløg. Sæt 1/3 af hvidløget til side til salsaen. Skær peberfrugterne i små tern. Varm madolie op på en pande og brun oksekødet. Kom løg, hvidløg og peberfrugter ved og sauter videre i et par minutter. Kom nu krydderblandingen ved og steg videre i yderligere to minutter. Smag til med salt og peber og tag panden af varmen.
  • Varm lidt olie på en pande, læg en tortilla på den og kom kødblandingen og ost på den ene halvdel. Fold den anden halvdel over og steg tortillaen på begge sider, til den er gylden og osten er smeltet.
  • Skær quesadillas ud i trekanter og server dem med salsaen.
  • Spicy tomatsalsa med avocado:
  • Skær tomaterne i tern. Hak chilipeberen. Pil rødløget og hak det. Skær avocado i grove tern og snit korianderen groft. Kom det hele i en skål sammen med det gemte hvidløg, olivenolie, limesaft, salt og peber. Smag til.

Notes

I stedet for at tilføje en masse forskellige krydderier, kan du også bruge en købt krydderiblanding som eksempelvis fajita-krydderi eller lignende.
Keyword opdateret