
Pasta m. svampe
Ingredients
- 300 g Pasta penne
- 2 spsk. smør
- 1 spsk. løg hakket
- 250 g blandede svampe kejserhatte, champignion etc.
- 3 fed fed hvidløg finthakket
- 1½ tsk tørret timian
- 1 dl. Tør hvidvin
- 1 dl. marscarpone Piskefløde kan også bruges i en snæver vending
- 50 g frisk parmesan
- salt og peber
Instructions
- Bring en stor gryde vand i kog og tilsæt en god skefuld salt. Kog pastaen efter anvisning på pakken.
- Lav imens svampesaucen. Varm smørret i en sauterpande, og steg løg, svampe og hvidløg i ca.5-7 min., til det er let gyldent. Tilsæt hvidvin og timian, og lad det simre over lav varme. Når hvidvinen er reduceret til det halve, tilsættes mascarpone og parmesan.
- Lad osten smelte under omrøring, og smag til med salt og peber. Juster konsistensen med lidt pastavand, hvis saucen er meget tyk.
- Vend forsigtigt den nykogte pasta i svampesaucen, smag til, og server straks, gerne med et par friske basilikumblade og parmesan på toppen.
Notes
serveres sammen med eksempelvis "svinemørbrad sous vide" skåret i skiver på toppen.