
Key Lime Pie
En frisk og helt igennem lækker kage/dessert
Ingredients
- Bund
- 200 g digestive kiks
- 100 g smør smeltet
- Fyld
- 1 ds kondenseret mælk 397g
- 4 stk æggeblommer
- 3-4 stk Lime revet skal og saft af 3 store eller 4 små
- Top
- Piskefløde
- Evt. lime
Instructions
- Kom kiksene i en foodprocessor eller blender og blend dem helt fint. Alternativt kan du knuse dem i en pose eller under et viskestykke med en kagerulle.
- Bland de knuste kiks og smør i en skål.
- Tryk blandingen jævnt ud i bunden af tærteformen og op af siderne. Det kræver lidt tålmodighed.
- Forbag bunden ved 175° (alm. ovn) i ca. 10-12 minutter.
- Tag bunden ud og lad den køle af, mens fyldet laves.
- Pisk kondenseret mælk, æggeblommer, limeskal og saft sammen i en skål.
- (Er du til en meget syrlig key lime pie, kan du springe næste step over)Lad blandingen trække 30 minutter, så du får hevet alt smag fra limen ud i fyldet. Hæld fyldet gennem en sigte og sigt limeskallen fra.
- Fordel fyldet i den forbagte bund.
- Bag tærten ved 175° (alm. ovn) i ca. 15-18 minutter. Den skal blive fast i midten.
- Tag tærten ud og lad den afkøle.
- Pynt med flødeskum/maranges og limeskiver/limeskal.