Burger Shack Burger

Opskriften på den prisvindende burger: 'Shack Burger', fra burgerkæden Burger Shack
Prep Time 3 hours 20 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 3 hours 30 minutes
Course Hovedret
Servings 4

Ingredients
  

  • Burger bolle brioche
  • 500 g Hvedemel
  • 50 g Sukker
  • 10 g Salt
  • 25 g Gær
  • 6 Æg
  • 300 g Smør blødt

  • Burgerbøffer
  • 650 g Hakket Oksekød af god kvalitet. Gerne med en høj fedtprocent - f.eks. fra tværreb, tykkam og bovklump
  • Flagesalt
  • Peber

  • Bøf-marinade
  • 1 tsk Hvid peber
  • 1 tsk Chilipulver
  • 1 tsk Peber sort - stødt
  • 1 tsk Løgpulver
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Timian stødt
  • 1 tsk Hvidløgspulver
  • 1 tsk Paprika
  • 1 dl Smør klaret

  • Peber- og sennepsmayonaise
  • 4 dl Mayonnaise god
  • 0,5 tsk Hvid peber
  • 2 spsk Dijonsennep
  • 1 dl Ketchup Heinz

  • Grøntsager
  • 1 Iceberg salat
  • 2 Tomater drysset med lidt salt, sukker og sort peber
  • 2 Syltede agurker
  • 1 Zittauerløg
  • 4 skv Cheddar ost god kvalitet

Instructions
 

  • Burgerbollen
  • Brug en røremaskine til at blande ingredienserne sammen:
  • Først hvedemel, sukker, salt og gær under konstant omrøring.
  • Tilsæt løbende ét æg og bliv ved med at røre indtil dejen er fin og ensartet.
  • Til sidst tilsættes smørret - igen lidt ad gangen - og fortsæt til den er kørt helt glat.
  • Lad dejen stå lunt og hæve indtil den er dobbelt så stor.
  • Nu skal bollerne formes og trykkes flade. De skal have en omkreds på 10 cm og pas på med at arbejde for meget med dejen.
  • Placer dem på en bagepapirsbeklædt bageplade og lad dem hæve under et klæde i 2 timer.
  • Pensl toppen af bollerne med et pisket æg og bag dem i ovnen ved 180 grader i cirka 14 minutter.

  • Bøfmarinade
  • Smelt det klarede smør og tilsæt alle de tørrede krydderier. Rør det grundigt sammen.
  • Lad det stå og trække en times tid på køkkenbordet.

  • Burgerbøffer
  • Hak kødet i en kødhakker og del kødet i kugler på 160 gram/stk.
  • Form dem til en diameter på 12 cm, de svinder ind når de bliver stegt. Har du mulighed for at trykke dem meget flade, så er det fordelagtigt.
  • Grill bøfferne til de er medium. Grillen skal være meget varm. Når du kommer bøffen på grillen, så kommer du flagesalt og friskkværnet peber på den side, der vender opad.
  • Når de vendes, pensles bøfferne med bøfmarinaden.
  • Det hele tager cirka 4-5 minutter.

  • Peber- og sennepsmarinade
  • Kom halvdelen af mayonnaisen i en skål og den anden halvdel i en anden skål.
  • Bland peberet i den ene og rør det hele godt sammen.
  • Tilsæt sennep i den anden og rør det hele godt sammen.
  • Kom begge dele i hver sin sprøjtepose/sprøjteflaske og gør det samme med ketchuppen, så du har 3 marinader til din burger.

  • Grøntsagerne
  • Skyl salaten og pluk 4 store blade fra den.
  • Fold bladenes kanter og giv dem et tryk. Så har du en slags "tallerken" til at anrette alle grøntsagerne ovenpå.
  • Tomaterne skal skæres i skiver og drysses med sukker, salt og peber. Det sprænger dem en smule, så de afgiver væske og bliver sødere og lækre.
  • Skær løget i skiver, gerne meget tynde.
  • De syltede agurker skal skæres i tykke skiver.
  • Kom 2 skiver tomat ovenpå hvert salatblad, herefter et par skiver løg og til sidst 4 skiver syltede agurker.

  • Samling af burgeren
  • Det vigtige ved denne burger er at alle marinaderne/mayonnaiserne/ketchup er med i hver bid. Derfor skal de være i f.eks. en sprøjteflaske og fordeles i streger over hele burgeren. Se evt. hvordan det gøres i videoen.
  • Brug en pande til at riste bollen på indersiden i lidt klaret smør.
  • Placér cheddarostskiver ovenpå bøffen og brug en bunsenbrænder til at smelte osten med. Den skal ikke tage farve, så bevæg den hele tiden.
  • Placér bøffen med ost i underbollen og herefter tager du "salathoved-tallerkenen" ovenpå. Til sidst kommer du topbollen på og server straks.
Keyword opdateret