Burgerbollen
Brug en røremaskine til at blande ingredienserne sammen:
Først hvedemel, sukker, salt og gær under konstant omrøring.
Tilsæt løbende ét æg og bliv ved med at røre indtil dejen er fin og ensartet.
Til sidst tilsættes smørret - igen lidt ad gangen - og fortsæt til den er kørt helt glat.
Lad dejen stå lunt og hæve indtil den er dobbelt så stor.
Nu skal bollerne formes og trykkes flade. De skal have en omkreds på 10 cm og pas på med at arbejde for meget med dejen.
Placer dem på en bagepapirsbeklædt bageplade og lad dem hæve under et klæde i 2 timer.
Pensl toppen af bollerne med et pisket æg og bag dem i ovnen ved 180 grader i cirka 14 minutter.
Bøfmarinade
Smelt det klarede smør og tilsæt alle de tørrede krydderier. Rør det grundigt sammen.
Lad det stå og trække en times tid på køkkenbordet.
Burgerbøffer
Hak kødet i en kødhakker og del kødet i kugler på 160 gram/stk.
Form dem til en diameter på 12 cm, de svinder ind når de bliver stegt. Har du mulighed for at trykke dem meget flade, så er det fordelagtigt.
Grill bøfferne til de er medium. Grillen skal være meget varm. Når du kommer bøffen på grillen, så kommer du flagesalt og friskkværnet peber på den side, der vender opad.
Når de vendes, pensles bøfferne med bøfmarinaden.
Det hele tager cirka 4-5 minutter.
Peber- og sennepsmarinade
Kom halvdelen af mayonnaisen i en skål og den anden halvdel i en anden skål.
Bland peberet i den ene og rør det hele godt sammen.
Tilsæt sennep i den anden og rør det hele godt sammen.
Kom begge dele i hver sin sprøjtepose/sprøjteflaske og gør det samme med ketchuppen, så du har 3 marinader til din burger.
Grøntsagerne
Skyl salaten og pluk 4 store blade fra den.
Fold bladenes kanter og giv dem et tryk. Så har du en slags "tallerken" til at anrette alle grøntsagerne ovenpå.
Tomaterne skal skæres i skiver og drysses med sukker, salt og peber. Det sprænger dem en smule, så de afgiver væske og bliver sødere og lækre.
Skær løget i skiver, gerne meget tynde.
De syltede agurker skal skæres i tykke skiver.
Kom 2 skiver tomat ovenpå hvert salatblad, herefter et par skiver løg og til sidst 4 skiver syltede agurker.
Samling af burgeren
Det vigtige ved denne burger er at alle marinaderne/mayonnaiserne/ketchup er med i hver bid. Derfor skal de være i f.eks. en sprøjteflaske og fordeles i streger over hele burgeren. Se evt. hvordan det gøres i videoen.
Brug en pande til at riste bollen på indersiden i lidt klaret smør.
Placér cheddarostskiver ovenpå bøffen og brug en bunsenbrænder til at smelte osten med. Den skal ikke tage farve, så bevæg den hele tiden.
Placér bøffen med ost i underbollen og herefter tager du "salathoved-tallerkenen" ovenpå. Til sidst kommer du topbollen på og server straks.