
Burger Shack Burger
Opskriften på den prisvindende burger: 'Shack Burger', fra burgerkæden Burger Shack
Ingredients
- Burger bolle brioche
- 500 g Hvedemel
- 50 g Sukker
- 10 g Salt
- 25 g Gær
- 6 Æg
- 300 g Smør blødt
- Burgerbøffer
- 650 g Hakket Oksekød af god kvalitet. Gerne med en høj fedtprocent - f.eks. fra tværreb, tykkam og bovklump
- Flagesalt
- Peber
- Bøf-marinade
- 1 tsk Hvid peber
- 1 tsk Chilipulver
- 1 tsk Peber sort - stødt
- 1 tsk Løgpulver
- 1 tsk Salt
- 1 tsk Timian stødt
- 1 tsk Hvidløgspulver
- 1 tsk Paprika
- 1 dl Smør klaret
- Peber- og sennepsmayonaise
- 4 dl Mayonnaise god
- 0,5 tsk Hvid peber
- 2 spsk Dijonsennep
- 1 dl Ketchup Heinz
- Grøntsager
- 1 Iceberg salat
- 2 Tomater drysset med lidt salt, sukker og sort peber
- 2 Syltede agurker
- 1 Zittauerløg
- 4 skv Cheddar ost god kvalitet
Instructions
- Burgerbollen
- Brug en røremaskine til at blande ingredienserne sammen:
- Først hvedemel, sukker, salt og gær under konstant omrøring.
- Tilsæt løbende ét æg og bliv ved med at røre indtil dejen er fin og ensartet.
- Til sidst tilsættes smørret - igen lidt ad gangen - og fortsæt til den er kørt helt glat.
- Lad dejen stå lunt og hæve indtil den er dobbelt så stor.
- Nu skal bollerne formes og trykkes flade. De skal have en omkreds på 10 cm og pas på med at arbejde for meget med dejen.
- Placer dem på en bagepapirsbeklædt bageplade og lad dem hæve under et klæde i 2 timer.
- Pensl toppen af bollerne med et pisket æg og bag dem i ovnen ved 180 grader i cirka 14 minutter.
- Bøfmarinade
- Smelt det klarede smør og tilsæt alle de tørrede krydderier. Rør det grundigt sammen.
- Lad det stå og trække en times tid på køkkenbordet.
- Burgerbøffer
- Hak kødet i en kødhakker og del kødet i kugler på 160 gram/stk.
- Form dem til en diameter på 12 cm, de svinder ind når de bliver stegt. Har du mulighed for at trykke dem meget flade, så er det fordelagtigt.
- Grill bøfferne til de er medium. Grillen skal være meget varm. Når du kommer bøffen på grillen, så kommer du flagesalt og friskkværnet peber på den side, der vender opad.
- Når de vendes, pensles bøfferne med bøfmarinaden.
- Det hele tager cirka 4-5 minutter.
- Peber- og sennepsmarinade
- Kom halvdelen af mayonnaisen i en skål og den anden halvdel i en anden skål.
- Bland peberet i den ene og rør det hele godt sammen.
- Tilsæt sennep i den anden og rør det hele godt sammen.
- Kom begge dele i hver sin sprøjtepose/sprøjteflaske og gør det samme med ketchuppen, så du har 3 marinader til din burger.
- Grøntsagerne
- Skyl salaten og pluk 4 store blade fra den.
- Fold bladenes kanter og giv dem et tryk. Så har du en slags "tallerken" til at anrette alle grøntsagerne ovenpå.
- Tomaterne skal skæres i skiver og drysses med sukker, salt og peber. Det sprænger dem en smule, så de afgiver væske og bliver sødere og lækre.
- Skær løget i skiver, gerne meget tynde.
- De syltede agurker skal skæres i tykke skiver.
- Kom 2 skiver tomat ovenpå hvert salatblad, herefter et par skiver løg og til sidst 4 skiver syltede agurker.
- Samling af burgeren
- Det vigtige ved denne burger er at alle marinaderne/mayonnaiserne/ketchup er med i hver bid. Derfor skal de være i f.eks. en sprøjteflaske og fordeles i streger over hele burgeren. Se evt. hvordan det gøres i videoen.
- Brug en pande til at riste bollen på indersiden i lidt klaret smør.
- Placér cheddarostskiver ovenpå bøffen og brug en bunsenbrænder til at smelte osten med. Den skal ikke tage farve, så bevæg den hele tiden.
- Placér bøffen med ost i underbollen og herefter tager du "salathoved-tallerkenen" ovenpå. Til sidst kommer du topbollen på og server straks.