Marokkansk Kyllingegryde med tomat-fraiche

Relativ nem og yderst smagfuld ret
Prep Time 20 minutes
Cook Time 25 minutes
Course Hovedret
Servings 4

Ingredients
  

Tomat-fraiche

  • 2 dl Creme fraiche 18%
  • 75 g Soltørrede tomater i olie finthakket
  • ¼ tsk Groft salt

Kyllingegryde

  • 600 g Kyllingebryst
  • 1 stk Løg finthakket
  • 30 g smør
  • tsk Groft salt
  • 2 tsk Stødt koriander
  • 2 tsk Paprika Mild
  • 1 tsk Tørrede chiliflager
  • 1 tsk Stødt kanel
  • dl Vand
  • 1 ds Hakkede tomater Mutti 🙂 – Ca 400g
  • 1 spsk Kyllingefond Koncentreret
  • ½ dl Frisk Persille Hakket

Instructions
 

Tomat-Fraiche

  • Rør Cremefraiche med de finthakkede soltørrede tomater og salt og sæt det i køleskab for at trække (smag til med salt inden servering hvis den magler lidt)

Kyllingegryde

  • Rens kyllingebryststykkerne og skør dem i mundrette stykker
  • Hak løget fint
  • Kom smør i en varm gryde eller sauterpande ved svag varme (5-6 ud af 9)
  • Når smøret bliver gyldent steges de finthakkede løg i ca 5 min
  • Tilsæt nu kyllingestykkerne, salt og alle krydderierne og steg i 2-3 min ved kraftig varme.
  • Tilsæt nu vand, Hakkede tomater og kyllingefond og bring i kog – skru ned for varmen og lad nu retten simre i 15-20 min.
  • Smag til og er konsistensen for "vandet", kan du lade retten simre lidt længere eller tilføje en smule sovsejævner.
  • Lige inden servering hakkes den friske persille fint og drysses på toppen.

Notes

Server retten med ris, couscous og/eller fladbrød samt naturligvis tomat-fraiche 🙂
Oprindelig skulle retten også tilføres skyllede og afdryppede kikærter samtidig med vand og tomat, men jeg har endnu ikke taget tilløb til at prøve om det “kan noget”.