
Marokkansk Kyllingegryde med tomat-fraiche
Relativ nem og yderst smagfuld ret
Ingredients
Tomat-fraiche
- 2 dl Creme fraiche 18%
- 75 g Soltørrede tomater i olie finthakket
- ¼ tsk Groft salt
Kyllingegryde
- 600 g Kyllingebryst
- 1 stk Løg finthakket
- 30 g smør
- 1½ tsk Groft salt
- 2 tsk Stødt koriander
- 2 tsk Paprika Mild
- 1 tsk Tørrede chiliflager
- 1 tsk Stødt kanel
- 2½ dl Vand
- 1 ds Hakkede tomater Mutti 🙂 – Ca 400g
- 1 spsk Kyllingefond Koncentreret
- ½ dl Frisk Persille Hakket
Instructions
Tomat-Fraiche
- Rør Cremefraiche med de finthakkede soltørrede tomater og salt og sæt det i køleskab for at trække (smag til med salt inden servering hvis den magler lidt)
Kyllingegryde
- Rens kyllingebryststykkerne og skør dem i mundrette stykker
- Hak løget fint
- Kom smør i en varm gryde eller sauterpande ved svag varme (5-6 ud af 9)
- Når smøret bliver gyldent steges de finthakkede løg i ca 5 min
- Tilsæt nu kyllingestykkerne, salt og alle krydderierne og steg i 2-3 min ved kraftig varme.
- Tilsæt nu vand, Hakkede tomater og kyllingefond og bring i kog – skru ned for varmen og lad nu retten simre i 15-20 min.
- Smag til og er konsistensen for "vandet", kan du lade retten simre lidt længere eller tilføje en smule sovsejævner.
- Lige inden servering hakkes den friske persille fint og drysses på toppen.
Notes
Server retten med ris, couscous og/eller fladbrød samt naturligvis tomat-fraiche 🙂
Oprindelig skulle retten også tilføres skyllede og afdryppede kikærter samtidig med vand og tomat, men jeg har endnu ikke taget tilløb til at prøve om det “kan noget”.