Marokkansk Kyllingegryde med tomat-fraiche
Relativ nem og yderst smagfuld ret
Prep Time 20 minutes mins
Cook Time 25 minutes mins
Tomat-fraiche
- 2 dl Creme fraiche 18%
- 75 g Soltørrede tomater i olie finthakket
- ¼ tsk Groft salt
Kyllingegryde
- 600 g Kyllingebryst
- 1 stk Løg finthakket
- 30 g smør
- 1½ tsk Groft salt
- 2 tsk Stødt koriander
- 2 tsk Paprika Mild
- 1 tsk Tørrede chiliflager
- 1 tsk Stødt kanel
- 2½ dl Vand
- 1 ds Hakkede tomater Mutti :) - Ca 400g
- 1 spsk Kyllingefond Koncentreret
- ½ dl Frisk Persille Hakket
Kyllingegryde
Rens kyllingebryststykkerne og skør dem i mundrette stykker
Hak løget fint
Kom smør i en varm gryde eller sauterpande ved svag varme (5-6 ud af 9)
Når smøret bliver gyldent steges de finthakkede løg i ca 5 min
Tilsæt nu kyllingestykkerne, salt og alle krydderierne og steg i 2-3 min ved kraftig varme.
Tilsæt nu vand, Hakkede tomater og kyllingefond og bring i kog - skru ned for varmen og lad nu retten simre i 15-20 min.
Smag til og er konsistensen for "vandet", kan du lade retten simre lidt længere eller tilføje en smule sovsejævner.
Lige inden servering hakkes den friske persille fint og drysses på toppen.
Server retten med ris, couscous og/eller fladbrød samt naturligvis tomat-fraiche :)
Oprindelig skulle retten også tilføres skyllede og afdryppede kikærter samtidig med vand og tomat, men jeg har endnu ikke taget tilløb til at prøve om det "kan noget".